6. října 2015 • 09:30

Tajná zbraň Sparty? Mazuchův start se blíží, říká trenér Ščasný

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupní termín sice skončil, nicméně Sparta má pořád zálusk na jednu zvučnou posilu. Kdykoliv může podepsat smlouvu s šestadvacetiletým Ondřejem Mazuchem, který je po ukončení angažmá v ukrajinském Dněpropetrovsku volným hráčem a rehabilituje na Letné po vážném zranění kolena. „Přiznám se, že ho sleduju a jsem s ním často ve styku, ale nechci to uspěchat,“ odmítá být netrpělivý kouč Zdeněk Ščasný.



Výborný hlavičkář, silný v osobních soubojích, zkušený. Všechny požadavky, které má Zdeněk Ščasný na stopery, šestadvacetiletý Ondřej Mazuch splňuje. Proto mu Sparta od léta umožnila pracovat na návratu po těžkém zranění, které vyřešila v březnu operace křížového vazu v koleni.

Brněnský odchovanec rehabilituje na Letné pod dohledem klubových lékařů a fyzioterapeutů s tím, že až bude zdráv, měl by se Spartou uzavřít profesionální kontrakt. To může jako volný hráč učinit kdykoliv, tedy i mimo přestupní termín.

INVENTURU LETNÍCH POSIL SPARTY ČTĚTE ZDE: PAIXAO SE VYPAŘIL, FATAI JE VIDĚT>>>

„Přiznám se, že ho sleduju a jsem s ním často ve styku, ale nechci to uspěchat,“ říká na téma Mazuch sparťanský kouč Zdeněk Ščasný. „Myslím si, že se to blíží a že se brzy zapojí do tréninku. Ale nechci na něj vyvíjet nějaký tlak, aby se mu zranění neobnovilo. Je natolik zkušený, že ví přesně, kdy začít,“ dodává trenér s tím, že zásadní je kromě hráčova i názor lékařů a fyzioterapeutů.

„Je to konzultované s doktory, takže ten postup je daný spíš jimi než mnou. Nedokážu teď odhadnout, v jakém horizontu dní, týdnů… To bych kecal. V momentě, kdy bude Ondra připravený, tak mi ho lékaři a fyzioterapeuti předají do tréninku a jeho návrat se začne intenzivněji rýsovat,“ doplňuje Ščasný.

Ondřej Mazuch ještě v dresu DnětropetrovskuFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud