18. října 2015 • 05:00

V Plzni planuly emoce! Zlínu vzali gól, penalty pískli správně

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase to bylo pořádně vyhrocené. Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili v 10. kole na domácí půdě Zlín 4:2, zápas se ovšem nevyhnul sporným momentům. Hned dvakrát se hosté zlobili na hlavního rozhodčího. Jak ukázaly opakované záznamy, jednou i oprávněně. Výhodu pokutového kopu, ze kterého Plzeň skórovala, pak ale dostal i Zlín.



Plzeňská penalta rozzlobila Železníka

Běžela 33. minuta utkání, když se ve vápně Zlína skácel na zem stoper Jan Baránek. Hosté se hodně zlobili, hlavně jejich kapitán Lukáš Železník. Jenže marně, jeho spoluhráč Lukáš Pazdera do soupeře strčil. Baránek sice padl ochotně, ale pokutový kop se pískal správně.

Železník po utkání přiznal, že více než samotný faul ho naštvala jiná situace. „Nevím, jestli to byla penalta. Spíš jsem se vztekal kvůli tomu, že před tím zákrokem byl faul na našeho hráče. Viděl jsem to přímo, chtěl jsem si to nechat od pana sudího vysvětlit, on mi odpověděl žlutou kartou,“ zlobil se.

Plzeň - Zlín: Faul Lukáše Pazdery a penalta Michala Ďuriše na 2:0
Video se připravuje ...

Ofsajd Zlína? Chyba!

Hned v první minutě druhého poločasu přišel za stavu 2:0 pro Plzeň další sporný moment. Tentokrát se rozhodčí spletli. Útočník Zlína Tomáš Poznar totiž vstřelil gól, který mu sudí chybně neuznali kvůli ofsajdu.

Opakované záběry potvrzují, že o postavení mimo hru nešlo. Na druhou stranu je potřeba uznat, že to měl asistent rozhodčího dost těžké. Situace byla skutečně nepřehledná a (ne)ofsajd milimetrový. Přesto se Zlín zlobil oprávněně, tady mu bylo ublíženo.

Plzeň - Zlín: Gól Tomáše Poznara neuznali kvůli ofsajdu
Video se připravuje ...

Plzeň proti penaltě ani neprotestovala

Mnohem méně emocí vzbudil další zajímavý moment, který nastal jen pár minut po neuznaném gólu Zlína. Záložník Plzně Milan Petržela totiž ve vápně dvakrát kopnul Štěpána Koreše, načež hostujícího záložníka zahákl a ten spadl.

Plzenští fotbalisté nijak zuřivě neprotestovali, Petržela jen kroutil hlavou, ale ani ne směrem v hlavnímu sudímu. Ten totiž rozhodl správně a Lukáš Železník následně z penalty snížil.

Plzeň - Zlín: Faul Petržely na Koreše a penalta Železníka na 2:1
Video se připravuje ...

Celý sestřih utkání

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Zlín 4:2. Parádní přestřelka pro favorita
Video se připravuje ...

Michal Ďuriš se postaral o druhou branku domácích
Michal Ďuriš se postaral o druhou branku domácích

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud