19. října 2015 • 04:30

Dosoudil proti Spartě: Schytal to od Kweukeho, teď vyřadil Lafatu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Dosoudil. Tvrdý obránce, který je snad vysazený na zápasy proti Spartě. Na jaře 2013 se stal obětí Leonarda Kweukeho, který mu po ostrém ataku ošklivě zlomil nohu. V nedělním utkání Příbrami se Spartou (0:4) emoce kolem holohlavého stopera plály znovu. Dosoudil nešetrně zajel do Davida Lafaty, letenský kapitán utkání nedohrál a není jasné, zda se stihne připravit na čtvrteční duel Evropské ligy proti Schalke.



Téměř sto devadesát centimetrů výšky. Holá hlava, nesmlouvavý obličej, neústupné jednání. Tak vypadá Radek Dosoudil na hřišti, do souboje s ním se nehrne asi žádný fotbalový útočník. Zkušený zadák Příbrami dokáže rozdávat nešetrné zákroky, stejně tak v kariéře musel snést i velkou bolest a dlouhou pauzu kvůli vážnému zranění.

V neděli proti Spartě to přehnal. U středového kruhu nešetrně zajel do Davida Lafaty . Se sparťanským kapitánem šel do souboje, ale zcela zbytečně ho zezadu dohrál a v plné síle ho trefil do oblasti lýtka či achilovky.

Letenský útočník se na zemi svíjel v bolestech. Po ošetření se sice vrátil na hřiště, ale brzy musel střídat, pokračovat ve hře už nešlo. "David Lafata hodně kulhá a nevím, v jakém bude stavu. V pondělí se ukáže. Zákrok Dosoudila to byl zbytečný," konstatoval letenský trenér Zdeněk Ščasný.

Příbram - Sparta: Dosoudilův faul na Lafatu a strkanice s Jiráčkem
Video se připravuje ...

Spartu ve čtvrtek čeká těžký duel Evropské ligy na hřišti Schalke. V neděli večer nebylo vůbec jisté, zda se Lafata stihne dát dohromady. Sice z trávníku v Příbrami odešel po svých, ale evidentně byl silně potlučený.

Ještě během zápasu si k tomu své řekl Petr Jiráček, atak na Lafatu se mu vůbec nelíbil. S Dosoudilem se dostal do lehké strkanice, naježené kohouty musel uklidňovat Marek Matějovský.

Dosoudil má pověst hráče, který pro tvrdý faul nejde daleko. Ještě teď na něj zřejmě vzpomíná Martin Fenin, kterému před dvěma lety jako hráč Mladé Boleslavi ošklivě pochroumal kotník. Na pět týdnů poslal Fenina na marodku, aniž by za to od rozhodčích schytal flastr.

O pár měsíců ale musel sám trpět, když mu při nešetrném zákroku zlomil nohu exsparťanský útočník Leonard Kweuke. "Dosoudila za ten zákrok nepotrestal rozhodčí, ale nějaký fotbalový Bůh," vyprávěl tehdy pro deník Sport Martin Fenin, který se neúspěšně pokoušel restartovat kariéru ve Slavii.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Sparta 0:4. Fatai se blýskl dvěma góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud