20. října 2015 • 05:00

Jistí si duel s Plzní? Frýdek a Costa se před šlágrem vykartovali

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohodlná výhra 4:0, k tomu spousty zajímavých momentů. Fotbalistům Sparty se duel v Příbrami povedl. "Do krámu" se mužstvu hodí i fakt, že si jedno kolo před šlágrem podzimu v Plzni (1. listopadu) vysloužili karetní trest Martin Frýdek a Costa. Dva stabilní členové základní jedenáctky kvůli čtvrtému žlutému napomenutí v sezoně vynechají následující kolo doma s Bohemians (neděle 25. října), naopak pro klíčovou bitvu jim trest nehrozí. Šlo o taktické vykartování, nebo shodu náhod? Podívejte se na videa.



Před důležitými zápasy jde všem fotbalovým klubům o to, aby tým mohl nastoupit v co nejsilnějším složení. Proto se občas taktizuje i s tím, aby hráči ohroženi stopkou za vysoký počet žlutých karet své tresty vymazali dřív, ideálně v méně důležitém zápase.

V duelu Příbrami se Spartou (0:4) dostali v pořadí čtvrtou žlutou kartu aktuální ligové sezony dva hráči Sparty. Martin Frýdek a Costa , dva členové letenské defenzivní řady a jedni z nejvytěžovanějších hráčů týmu. Oba kvůli tomu nenastoupí o víkendu s Bohemians, ale budou k dispozici následující týden pro klíčovou bitvu podzimu na hřišti Viktorie Plzeň.

Martin Frýdek (62. minuta)

Šikovný univerzál v plné rychlosti nalétl do Romana Bednáře , který se snažil krýt balon před dotírajícími letenskými obránci. Frýdek zkušeného Bednáře zasáhl v momentě, kdy se vracel za balon, domácí útočník atak ustál. Příbram dostala výhodu, jasný faul sudí Královec potrestal až po dohrání akce. Ve stejné chvíli dostal žlutou kartu i domácí Lukáš Krameš.

Frýdkova žlutá karta proti Příbrami
Video se připravuje ...

Costa (82. minuta)

Přeškolený stoper si žluté napomenutí vysloužil v samém závěru za jasného stavu 3:0 pro Spartu. Costa šel v přerušení aktivně pro balon, i když měli kopat přímý kop Příbramští. Míč poodnesl a pak ho hodil do větší vzdálenosti od místa přestupku, čehož si sudí Královec všiml a trestal za zdržování. "Costa tu kartu chtěl a také ji dostal," tvrdil v přímém přenosu stanice O2 bývalý sudí Robert Henn, byť se letenský bek verdiktu sudího divil a překvapeně krčil rameny.

Costova žlutá karta proti Příbrami
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Sparta 0:4. Fatai se blýskl dvěma góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud