20. října 2015 • 05:00

Manažer Příbrami zuřil a musel na tribunu. Malichernost, tvrdí Rogoz

Autor: šf, šq, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příbramský sportovní manažer a vedoucí mužstva Roman Rogoz si zase nepohlídal své chování u střídačky a sudí Pavel Královec ho v utkání proti Spartě (0:4) poslal na tribunu. "Měl jsem se víc krotit," uznal pro Sport chybu kontroverzní funkcionář, v zákulisí dobrý známý místopředsedy FAČR Romana Berbra.



V Příbrami uběhla hodina a minuta hry, když se Královec podruhé v zápase se Spartou rozběhl k domácí střídačce. Ven! ukázal Romanu Rogozovi. „Je to taková malichernost,“ reagoval na to s odstupem samotný Rogoz.

Proč musel před televizními kamerami a v domácím prostředí opustit lavičku? Rogoz se opakovaně vydal do vymezeného prostoru, kde živě gestikuloval a pořvával na asistenta sudího. Poprvé dostal jenom varování, v 62. minutě už šel na tribunu.

"Nechal jsem se unést hrou, byl to nešťastný moment. Asi jsem se měl víc krotit, a ne takhle vyšilovat. Hlavně to dávám za vinu sobě, nikomu jinému. Pocity můžu mít ledajaký, ale tudy cesta nevede. Musím si dát větší pozor," omlouval své chování už s chladnou hlavou.

Příbram - Sparta: Roman Rogoz byl vykázán na tribunu
Video se připravuje ...

Příbramský manažer si už v minulosti vysloužil pozornost díky svému chování během utkání. Pobíhá u postranní čáry, křičí na asistenty i čtvrtého rozhodčího. „Samozřejmě se nad sebou zamýšlím, aby k takovým zbytečným excesům nedocházelo. Musím si na takové projevy dávat pozor," tvrdil Rogoz v lednovém rozhovoru pro Sport.

V neděli se mu to ale znovu nepovedlo. „Byly to malichernosti, nad kterými jsem dvakrát hudroval. Měl jsem pocit, že jsme to já a rozhodčí viděli jinak. Hlavní byl moment na půlce, jenž přitom ani nic neřešil. Trochu mě to naštvalo, hrajete se Spartou, máte motivaci, chcete uspět, je to možná trochu jiné než proti jinému mančaftu," vysvětloval.

Vlivného funkcionáře si z lavičky nedovolí vyhodit každý rozhodčí. Najdou se tací, kteří mu nevhodné chování u hřiště tolerují. Pavel Královec byl ale tentokrát nekompromisní. Rogoz si po skončení zápasu s nejvýše postaveným českým sudím názory nevyměnil. Zdroje Sportu tvrdí, že si s ním chtěl po zápase na parkovišti promluvit.

"Protože jsem byl vykázaný, pochopitelně jsem pak nemohl do kabiny rozhodčích, zápis musel uzavřít někdo jiný. Viděl jsem ho, když odjížděl, ale o ničem jsme se nebavili. Ani jsem neměl chuť. Byl jsem takový mrzutý," řekl Rogoz o nedělním dění v Příbrami.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Sparta 0:4. Fatai se blýskl dvěma góly
Video se připravuje ...

Jak příbramského manažera Rogoze vytočil čtvrtý sudí
Video se připravuje ...

Co na chování Romana Rogoze říká majitel Příbrami Jaroslav Starka? To a další informace najdete v úterním Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud