24. října 2015 • 04:50

Šlápl na něj Petržela, teď sám fauloval! Kenija soupeře zasáhl do rozkroku

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezvládl psychicky nevydařený zápas, nebo šlo pouze o nešťastnou náhodu? Záložník Slavie Levan Kenija šlápl v duelu s Olomoucí (0:2) záložníkovi hostů Davidu Houskovi do rozkroku. Z opakovaných záběrů se zdá, že měl čas se nepříjemnému střetu vyhnout. Gruzínský záložník zná přitom podobnou situaci z pozice oběti, když mu na jaře šlápl na nohu plzeňský Milan Petržela.



Běžela 56. minuta utkání Slavie s Olomoucí, hosté vedli překvapivě 2:0. Záložník Sigmy David Houska, který předtím vstřelil dva góly, běžel za míčem a ve skluzu ho odkopl do bezpečí. Jenže poté došlo k velmi nepříjemnému souboji s Levanem Kenijou.

Domácí záložník soupeře, který byl již na zemi, dohrál, a když už byl míč pryč, šlápl mu pravou nohou do rozkroku. Houska se začal okamžitě svíjet. Rozhodčí Pavel Franěk celou záležitost nepřehlédl a Kenijovi dal žlutou kartu. Gruzínec se svému soupeři omluvil.

Slavia - Olomouc: Domácí Kenija bolestivě šlápl Houskovi do rozkroku
Video se připravuje ...

„Odehrál jsem balon do autu, on na mě padal, šlápnul mi do rozkroku. Nevím, jestli to bylo úmyslně. Možná ne, ale bolelo to,“ říkal po zápase opatrně Houska.

Trenér Olomouce Václav Jílek, který stál incidentu poměrně blízko, byl ale mnohem tvrdší. „Podle mně došlo k jednoznačnému šlápnutí po odehrání míče, hráč ležel na zemi. Myslím, že Kenija mohl kontrolovat svůj pohyb,“ tvrdil. Opakované záběry jeho slova potvrzují.

Podobný incident Kenija zažil jako oběť

Není to přitom tak dlouho, kdy byl Kenija v podobné situaci. V jarním zápase na hřišti Viktorie Plzeň ale nebyl pachatelem, nýbrž obětí. Záložníkovi Slavie šlápl na nohu, když už byl míč v autu, Milan Petržela. Jeho úmysl byl jasně vidět.

Kenija po tomto incidentu tvrdil, že přijal Petrželovu omluvu. Zároveň ale nechápal, jak to mohli rozhodčí nevidět. „Risknul, že bude vyloučený a prošlo mu to. Šlápl mi na nohu, ale následky naštěstí nemám,“ tvrdil.

Petržela pak dostal trest, disciplinární komise mu zastavila činnost na tři zápasy. Čeká teď něco podobného i Keniju?

Plzeň - Slavia: Petrželovo šlápnutí na Kenijovu nohu
Video se připravuje ...

Vyloučený Hrubý, ven měl jít i Navrátil

Zápas Slavie s Olomoucí nabídl kontroverzních momentů hned několik. Červenou kartu dostal po druhé žluté v závěru záložník „Sešívaných“ Robert Hrubý. Přitom mohl být rád, že na hřišti ještě byl. Už jeho první tvrdý skluz z 66. minuty byl na hraně červené karty, kdyby ji dostal, nemohl by moc protestovat.

Slavia - Olomouc: Hrubý opět fauluje za žlutou kartu a míří do šatny
Video se připravuje ...

Slavia - Olomouc: Drsný faul Roberta Hrubého
Video se připravuje ...

Ostře ovšem nefaulovali jen slávisté. Ještě za stavu 0:0 byl rozhodčí Franěk až příliš mírný na záložníka Olomouce Jana Navrátila, kterému udělil za velmi nebezpečný šlapák přímo na holeň Radka Voltra jen žlutou kartu. Vytáhnout měl přitom červenou.

Slavia - Olomouc: Navrátil ostře fauloval Voltra, vyloučení ale unikl
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Olomouc 0:2, skončila vítězná série
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud