24. října 2015 • 09:40

Na světlice jsem zvyklý z Rumunska, říká Buchta. V Edenu čaroval

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl v jednom ohni. Nejenže musel likvidovat nebezpečné slávistické střely, z kotle sešívaných k němu přilétla i světlice. A pak také kelímky s pivem. Brankáře Olomouce Miloše Buchtu však nepřátelské prostředí nerozhází, z předchozího angažmá v Rumunsku je otrlý, a tak ho spíš motivuje. Na Slavii to potvrdil, výborným výkonem pomohl Sigmě k výhře 2:0.



První poločas byl gólman Olomouce Miloš Buchta relativně v klidu, za sebou měl prázdnou tribunu. Po přestávce se však přesunul pod kotel slávistických příznivců a rušno bylo jak před ním, tak za jeho zády. „Já to mám rád,“ usmál se Buchta v narážce na to, že v jeho blízkosti přistála i světlice nebo kelímky s pivem.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Olomouc 0:2, kouč Jílek začal výhrou
Video se připravuje ...

„Poslední půlrok jsem byl v Rapidu Bukurešť, kde jsem měl za bránou každý zápas čtyři tisíce fanoušků. Tam létaly světlice každý zápas. Spíš mě to povzbuzuje. Spíš než ty pokřiky se snažím vnímat hluk, co dělají. Před takovými diváky se mi chytá dobře,“ vylíčil své nedávné zkušenosti Buchta.

Kulisu v Edenu chválil. „Stadion je tu krásný. Kdyby přišlo více diváků a víc ho zaplnili, byla by tu ještě lepší atmosféra, ale i tak byla dobrá,“ prohlásil gólman Sigmy.

To, že se mu v bouřlivém prostředí dobře chytá, potvrdil ve druhé půli dvěma bravurními zákroky. Oba vytáhl už za stavu 2:0 pro Sigmu, nedovolil tak Slavii snížit a vrátit se do zápasu. Nejprve v 52. minutě pohotově vytáhl ránu Martina Latky, v 68. minutě vykopl míč na brankové čáře po střele ve skluzu od Jana Mikuly, i když byl v protipohybu.   

„Byl jsem rád, že jsem vyřešil nějakou situaci, ale spoustu dalších situací vyřešili kluci přede mnou. Jsme jeden mančaft, na Slavii jsme to dokázali,“ odmítal si přičíst na výhře Hanáků výraznější podíl. „V některých zápasech jsem štěstí moc neměl, byla jedna špatná střela a nějak mi to propadlo. Teď jsem byl na svém místě, jsem rád, že jsem klukům pomohl a že máme tři body. Už se těším na zápas s Mladou Boleslaví,“ dodal Buchta.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 10. • 20:15
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
0:2
ONLINE
23. října
20:15
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc
Góly

Domácí:

Hosté: 45+1. Houska, 50. Houska

Sestavy

Domácí: Berkovec – Mikula, Latka (C), Deli, T. Jablonský – Souček, Zmrhal – Voltr (60. Hrubý), Kenia (80. Piták), Štohanzl (13. Černý) – Milan Škoda.

Hosté: M. Buchta – Vepřek, Hála, Radaković, Rajnoch – Houska, Ordoš (C) (6. Halenár), Moulis, Cana (70. Šindelář), Petr – Navrátil (82. Falta).

Náhradníci

Domácí: Řehák, Švec, Hrubý, Černý, Bílek, Piták, Frydrych

Hosté: Reichl, Štěpán, Šindelář, Halenár, Falta, Zahradníček, Malec

Karty

Domácí: Kenia, Hrubý, Mikula, Hrubý (č)

Hosté: Radaković, Navrátil

Rozhodčí

Franěk – Wilczek, Hock

Stadion

Eden Aréna

Návštěva

5321 diváků

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud