Jan Malý
25. října 2015 • 10:05

Baroš v základu? Nemohli jsme si přát nic lepšího, zářil Jarolím

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně. Trenér Karel Jarolím se smiloval a poprvé v tomto ročníku Synot ligy ukázal na zkušeného útočníka Milana Baroše ve chvíli, kdy skládal základní sestavu Mladé Boleslavi pro duel se Slováckem. A „Bary“ se mu odvděčil. Dal dva góly a byl ústřední postavou vítězů. „Nemohli jsme si přát nic lepšího,“ lebedil si po utkání Jarolím. Tah s Barošem v základu mu vyšel parádně.



Dlouho vysedával Milan Baroš na lavičce náhradníků, sem tam naskočil na hřiště v roli střídajícího žolíka, ale základní sestava byla pro něj zakletá. Trenér středočeského týmu Karel Jarolím dával přednost konkurentům. Ale po posledním utkání na Dukle už bývalému reprezentantovi naznačil, že by mohla přijít jeho chvíle.

Mladá Boleslav - Slovácko: Výstavní trefa Milana Baroše na 2:0
Video se připravuje ...

„Na Dukle jsme nebyli úplně optimální. I když to bylo asi způsobené i tím, že jsme měli tři hráče ze základu k dispozici až na předzápasovém tréninku kvůli reprezentačním povinnostem. Ale po tom utkání jsem mu naznačil, že vážně uvažuju o tom, že by naskočil od začátku. A slovo jsem dodržel,“ poznamenal Jarolím.

Mladá Boleslav - Slovácko: Gól Milana Baroše na 1:0
Video se připravuje ...

Vypadalo to, jako by se Baroš nemohl dočkat. Do zápasu vlétl jako uragán a po jedenácti minutách měl na triku dva gólové zářezy. Viděl i kouč na útočníkovi v uvozovkách velkou nadrženost? „Jo, myslím, že jo. Viděl jsem ho v průběhu celého týdne, připravoval se opravdu na to, že vrchol bude v sobotu,“ poznamenal Jarolím.

Baroš zářil a měl z toho radost. Góly mu snad kromě soupeře přáli všichni okolo. Tomu se Jarolím nedivil. „Aby mu to nepřáli. Nevím, po jaké nastoupil Milan v základu, a takhle se mu to povedlo. Nemohli jsme si přát nic lepšího,“ radoval se Jarolím.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud