Hynek Preisler
25. října 2015 • 12:20

Dva pády Hanouska, dvě penalty Jablonce: Druhá byla jasnější

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé nastoupil levý bek Matěj Hanousek proti Dukle, za kterou tři roky hrál a odkud před měsícem bleskově přestoupil do Jablonce. A proti svým bývalým parťákům vybojoval hned dvě penalty, které sudí Jiří Jech nařídil za fauly právě na exdukelského obránce. Zápas skončil smírným výsledkem 3:3.



Po vyrovnávacím gólu Tomáše Wágnera v poslední minutě z pokutového kopu zápasu se hosté hodně čertili. „Myslím, že byla jednoznačnější než ta první. Bylo tam hodně debat, že spíše nebyla, já myslím, že byla,“ řekl těsně po utkání Matěj Hanousek.

„Samozřejmě se mě (bývalí spoluhráči) ptali, jestli to byla penalta. Říkal jsem, že z mého pohledu ano, oni si mysleli, že ne. Každý na to máme nějaký názor. Je to samozřejmě v takové rychlosti, že vám teď nemohu říci, jak to přesně bylo, podívám se na video. Z mého pohledu si myslím, že to penalta byla,“ dodal.

Jablonec - Dukla: Pád Matěje Hanouska ve vápně a penalta Tomáše Wágnera na 3:3
Video se připravuje ...

Poprvé sudí Jiří Jech ukázal na pokutovou značku po půlhodině hry, když stoper hostů Lukáš Štetina do Matěje Hanouska vrazil. „V prvním poločase jsem dostal balon ze strany, posunul jsem si ho do vápna a Štetina si asi myslel, že tam bude dříve než já. Ťuknul jsem si to kolem něj a vrazil do mě,“ popsal situaci dlouhovlasý bek.

Jablonec - Dukla: Faul Lukáše Štetiny na Matěje Hanouska a penalta Martina Pospíšila na 1:1
Video se připravuje ...

A jak viděl faul, po kterém Jablonec vydřel alespoň bod? „Dal jsem si to k lajně a už jsem se vlastně chystal centrovat a Jurendič se mi zamotal mezi nohy. V prvním momentě jsme to chtěl ustát, ale už jsme byl v takové pozici, kdy už jsem nemohl hrát. Chtěl jsem to dát před bránu, ale byl jsem tak rozkomíhaný, že jsem to již nedokázal ustát. Zamotal se mi mezi nohy, myslím, že tohle penalta je,“ pověděl Hanousek.

Jablonec kopal na Střelnici v této sezoně v lize již pátý pokutový kop a doma z něj vstřelil pátý z osmi gólů, které na svém stadionu dal. Přesto stále čeká na první domácí vítězství, které před vlastními fanoušky neslavil už šest zápasů, což je nejdelší šňůra Jablonce bez domácí výhry v řadě v jeho prvoligové historii. Ohrožena je pozice kouče Jaroslava Šilhavého. „Je to stále stejné jako před týdnem, kdy jsme od vedení dostali nadále důvěru a nebylo tam žádné ultimátum, s nikým jsem nemluvil,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Jaroslav Šilhavý.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Dukla 3:3. Domácí zachránili bod z penalty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud