26. října 2015 • 05:00

Sparta a Plzeň před šlágrem: Cizinci oživili útok, Procházka chybuje

Autor: jon, pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Sparťanští střelci jsou ve formě, zatímco plzeňský kapitán Václav Procházka udělal na hřišti během podzimu řadu chybSparťanští střelci jsou ve formě, zatímco plzeňský kapitán Václav Procházka udělal na hřišti během podzimu řadu chybFOTO: Koláž iSport.cz

    V neděli ve tři odpoledne to v Plzni vypukne, obhájce titulu přivítá vedoucí Spartu. Nejlepší týmy fotbalové Synot ligy jdou do utkání v rozdílné pozici. Oba mají své přednosti i slabiny a věci, kterými mohou druhého překvapit. Jak vypadá situace v táborech velkých rivalů před důležitým šlágrem?

  • Aktuální forma

    Zklamaní hráči Plzně Zklamaní hráči PlzněFoto Michal Beránek (Sport)

    Sparta: Výborná. Po prohře v derby na Slavii vyhrála Sparta všechny tři ligové zápasy se skóre 11:0. Navíc uhrála skvělé výsledky i v Evropské lize, vyjímá se remíza ze hřiště Schalke 04.

    Plzeň: Vytrácí se. Po rozjezdu od nástupu Karla Krejčího přišel útlum, Plzeň prohrála dva zápasy po sobě, což se jí povedlo naposledy v srpnu na Dukle (0:1) a doma s Maccabi (0:2). Ztráty na Rapidu Vídeň (2:3) a v Brně (0:1) jsou nepříjemnou komplikací. "Před Spartou nám to nepřidá, musím si s hráči promluvit," neskrýval naštvání trenér Karel Krejčí.

  • Co se daří - přednosti

    David Lafata Kehinde Fatai se radují z gólu v lize proti Příbrami David Lafata Kehinde Fatai se radují z gólu v lize proti PříbramiFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Sparta: Úderné duo David Lafata – Kehinde Fatai, které dalo v lize už 15 gólů. Výrazně se zlepšila také obrana, která udržela již tři čistá konta v řadě. Skvělé výkony podává i brankář David Bičík.

    Plzeň: Rozstřílel se Michal Ďuriš. Jednička plzeňského útoku vede ligovou tabulku střelců s Davidem Lafatou (oba devět gólů) a patří k největším plzeňským překvapením. Pro Západočechy hraje i fakt, že Spartu porazili ve dvou posledních vzájemných soubojích.

  • Co se nedaří - slabiny

    Fotbalisté Sparty Praha Fotbalisté Sparty PrahaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Sparta: Na sparťany nesmí dolehnout atmosféra klíčového zápasu, jako tomu bylo v derby. Pozor si musí dát také na střed hřiště, který proti silnějším soupeřům občas nestíhá, a na obranné standardní situace.

    Plzeň: Chybující obrana. Západočeši dostali branku v posledních čtyřech zápasech, tým sráží zbytečné minely. Vzadu znejistěl kapitán Václav Procházka, bez velké formy hraje František Rajtoral. Lepší období pamatuje i gólman Matúš Kozáčik.

  • Forma opor

    Plzeňský Michal Ďuriš slaví brzký gól na půdě Rapidu Vídeň Plzeňský Michal Ďuriš slaví brzký gól na půdě Rapidu VídeňFoto Michal Beránek (Sport)

    Sparta: Méně produktivní než na začátku sezony je záložník Bořek Dočkal. Naopak skvělou formou oplývá již zmiňované duo útočníků Lafata – Fatai. Oporou je brankář Bičík, obraně pomohl návrat Jakuba Brabce.

    Plzeň: Plzeň spoléhá na rozstříleného kanonýra Michala Ďuriše, vzadu má pevnou pozici dvojice Limberský, Procházka, byť západočeský kapitán udělal několik zbytečných chyb. Po zranění nabírá formu Daniel Kolář, český mistr těží i z milimetrových centrů z levačky Jana Kovaříka.

  • Trumfy

    Aidin Mahmutovič se raduje ze vstřelené branky Aidin Mahmutovič se raduje ze vstřelené brankyFoto Viktoria Plzeň/ Ladislav Nussbauer

    Sparta: Tiémoko Konaté. Je trochu ve stínu kolegy Fataie a kapitána Lafaty, ale právě rodák z Pobřeží Slonoviny sestavu Sparty výrazně oživil. Jeho drzé průniky dělaly problém i obráncům Schalke 04.

    Plzeň: Aidin Mahmutovič. Téměř neustále střílející Ďuriš své konkurenty na trávník příliš často nepouští. Aidin Mahmutovič se ale se svou rolí střídajícího žolíka pere statečně. Téměř pokaždé, když naskočí do hry, o sobě dává vědět, nastřílel i nějaké branky. Jeho drzá přímočarost by mohla fungovat i na obranu Sparty.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud