26. října 2015 • 20:10

Švancara probral v Brně fanoušky. Na Plzeň přišla rekordní návštěva

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Brněnský Mercedes" zřejmě nosí Zbrojovce štěstí. Sotva se Petr Švancara stal součástí klubového managmentu, zaznamenal první úspěch. Před nedělním zápasem s Plzní se stal hlavní tváří akce Vyprodáme Srbskou, což se téměř podařilo. Vítězný zápas domácí Zbrojovky (1:0) sledovalo v ochozech 8 050 diváků, téměř jednou tolik, co činí průměrná domácí návštěva klubu v aktuální sezoně.



Výhrou 1:0 nad Plzní nachystali největší překvapení 11. kola Synot ligy. Fotbalistům Zbrojovky Brno proti favorizované Viktorii hodně pomohli i fanoušci, kteří si ve velkém počtu našli cestu na stadion.

Brno už dlouhou dobu hraje zápasy na zastaralém stadionu v Srbské, kam místní fanoušci ne zrovna rádi chodí. Na duel s českým mistrem ale dorazilo 8 050 diváků, 75 procent povolené kapacity stadionu (pro Synot ligu 10 785).

"Jejich podporu jsme vnímali, došlo jich dvakrát tolik co obvykle a byli hodně slyšet. Děkujeme jim, že přišli, i klubu, že to takto zorganizoval. Věřím, že to bude pokračovat dál," svěřil se po utkání na brněnských klubových stránkách útočník Jakub Řezníček, autor vítězné penalty.

K nejvyšší návštěvě sezony pomohla i akce Vyprodáme Srbskou, kterou klub před duelem se zvučným soupeřem zorganizoval. Nachystal řadu doprovodných akcí, fanoušky lákal i za vstupné za poloviční cenu.

Fanoušci Zbrojovky Brno a jejich choreo během utkání s Viktorií Plzeň
Fanoušci Zbrojovky Brno a jejich choreo během utkání s Viktorií Plzeň

Pomoct měl rovněž "efekt Švancara ." Populární brněnský fotbalista, který při své letní rozlučce s kariérou obnovil známý stadion Lužánky, kam přišlo přes 25 000 lidí, na zápas s Plzní lákal ve společném videoklipu s Pavlem Horváthem .

Šlo o jednu z první Švancarových akcí v nové roli. Dlouholetý ligový fotbalista se stal členem marketingového oddělení Zbrojovky. Klub spoléhá na zvuk Švancarova jména, které fanoušci v Brně hodně uctívají.

Nedělní duel nakonec vyprodaný nebyl, rekordní návštěvu v Srbské (9 945 diváků ze září 2003 v utkání s Baníkem Ostrava) se zlomit nepodařilo. Přesto může být klub spokojený. Přes osm tisíc fanoušků vytvořilo solidní kulisu a pomohlo domácímu týmu k překvapivému vítězství. Přes osm tisíc fanoušků dorazilo v Brně i v minulé sezoně na utkání se Spartou (1:3). 

"Atmosféra byla skvělá, věřím, že diváci viděli dramatické utkání, že se jim to líbilo a snad nás za dva týdny přijdou na utkání s Libercem podpořit znovu," pochvaloval si po utkání trenér Zbrojovky Václav Kotal.

Brno odehrálo v aktuální sezoně před domácím publikem šest zápasů, čtyři z toho vítězně, dvakrát prohrálo. Na domácí zápasy chodí průměrně 5 263 diváků, což je pátá nejvyšší návštěva v celé lize. Zbrojovka naopak netáhne venku, tam je s průměrem 3 745 diváků 3. nejhorší v lize.

Domácí zápasy Zbrojovky Brno

Baník (2:1)  5 326 diváků 
Slavia (1:0) 5 090
Jablonec (0:3)  4 722
Slovácko (2:0)  3 502
Teplice (0:4) 3 422
Plzeň (1:0) 8 050

 

CELÝ SESTŘIH: Brno - Plzeň 1:0. První ligová prohra mistra pod Krejčím
Video se připravuje ...

Brno - Plzeň: Choreo brněnských fanoušků
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud