27. října 2015 • 17:35

Ďuriš: Dvě prohry v řadě? Sparta je teď pro nás ideální soupeř

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně podle slovenského útočníka Michala Ďuriše po dvou soutěžních prohrách za sebou paradoxně berou pražskou Sparta jako ideálního soupeře. Právě nedělní šlágr 12. ligového kola prý může být pro Viktorii výborným odrazovým můstkem.



Plzeň minulý čtvrtek prohrála ve Vídni s Rapidem 2:3 a výrazně si zkomplikovala pozici ve skupině Evropské ligy. V neděli pak český mistr v domácí soutěži podlehl Brnu 0:1 a nechal si vedoucí Spartu před vzájemným střetnutím odskočit na tři body.

"Poslední dva zápasy nám nevyšly herně ani výsledkově. Myslím si však, že paradoxně je teď pro nás Sparta ideálním soupeřem. Můžeme dokázat, na co máme a odrazit se opět k úspěchům," řekl Ďuriš pro web Plzně.

Letenští jsou aktuálně v lepší formě než Viktoria a s pěti inkasovanými brankami mají jasně nejlepší defenzivu ligy. "Vím, že mají dobrou obranu a moc gólů nedostávají. My se jim pokusíme trochu zhoršit statistiky a hlavně prolomit tu negativní bilanci dvou prohraných zápasů," uvedl slovenský reprezentant.

Podívejte se, jak si vedly Plzeň a Sparta před šlágrem podzimu
Video se připravuje ...

Autor devíti ligových gólů v sezoně nevidí nedělní duel jako souboj se sparťanským kapitánem Davidem Lafatou, s nímž vede tabulku střelců. "Tohle vůbec neřeším. Pro média je to určitě dobré téma, ale já si především přeji, aby vyhrával tým," prohlásil Ďuriš.

"David je kanonýr sám o sobě, neustále to potvrzuje a Sparta se na něj může spolehnout. Na druhé straně věřím, že my máme kvalitu, abychom ho dokázali pohlídat. V utkání budou rozhodovat chyby a my jich snad uděláme méně než soupeř," řekl sedmadvacetiletý útočník.

Doufá, že Západočechům pomůže i podpora vyprodaného domácího stadionu. "Na atmosféru se těším v Plzni pokaždé. Teď to bude jiné možná v tom, že i kotel hostů bude plný. My jsme ale doma, chceme se opřít o naše fanoušky a společně Spartu porazit. V posledních letech je to hodně vyhrocený zápas. Sparta i Plzeň se stále drží na čelních příčkách, takže ten zápas bývá hodně atraktivní jak pro fanoušky, tak i pro nás," konstatoval Ďuriš.

CELÝ SESTŘIH: Brno - Plzeň 1:0. První ligová prohra mistra pod Krejčím
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Bohemians 3:0. Duo Lafata a Fatai zase řádilo
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud