30. října 2015 • 08:40

Kovařík o Spartě: Mají formu. A nálada u nás by mohla být lepší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Jan Kovařík je přesvědčen, že když se fotbalisté Plzně vrátí ke své standardní hře, mohou v nedělním šlágru ligového podzimu proti vedoucí Spartě zvítězit. Západočeši prohráli poslední dva zápasy, v Evropské lize na půdě Rapidu Vídeň 2:3 a poté v domácí soutěži v Brně 0:1, což se jim stalo poprvé od začátku srpna.



"Nálada v kabině by samozřejmě mohla být lepší, kdybychom ty poslední dva zápasy vyhráli. Sezona je ale dlouhá, ještě můžeme všechno napravit a i v Evropské lize postoupit," řekl Kovařík v rozhovoru pro klubový web. "Teď ale potřebujeme porazit Spartu a dostat se opět na vítěznou vlnu," doplnil sedmadvacetiletý záložník.

Zatímco Plzeň potkala drobná výsledková krize, Sparta je rozjetá. Od porážky 0:1 v derby na Slavii v lize třikrát zvítězila při skóre 11:0 a v Evropské lize uhrála cennou remízu 2:2 na půdě Schalke 04.

"Mají formu, bodovali v Evropské lize a hrají v pohodě. Když ale předvedeme výkon, na který máme, tak je určitě můžeme porazit. Musíme se vyvarovat chyb, kterých jsme teď dělali hodně," prohlásil Kovařík.

Pozor si podle něj musejí Západočeši dát hlavně na útok letenského týmu, který řídí David Lafata, jenž s devíti góly spolu s plzeňským Michalem Ďurišem vede tabulku ligových střelců. "Když se řekne Sparta, tak se mi vybaví David Lafata. To je gólový hráč a na něj si musíme dát velký pozor. K tomu naopak přidat nějaké góly a bude to všechno krásné," řekl s úsměvem Kovařík.

Těší se na vyprodanou Doosan Arenu. "Na zápas se těším, ale ještě víc na domácí atmosféru, protože teď jsme opět hráli dvakrát venku. Přijde plný dům, věřím, že budou lidi fandit a my jim chceme dobrým výkonem poděkovat za jejich povzbuzování," dodal Kovařík.

Bednář: Hráči Plzně se mi zprotivili. I já?! ptá se Rezek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud