Hynek Preisler
30. října 2015 • 11:47

Crnkič v áčku Jablonce dohrál. Stojí o něj Slavia, Boleslav i v cizině

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cvrnkli ho do juniorky! Bosenský Nermin Crnkič odmítl v Jablonci prodloužit smlouvu, klub ho proto přeřadil do záložního týmu. „Jsem zklamaný,“ přiznal záložník, o něhož teď stojí mimo jiné Slavia a Mladá Boleslav. „Naše představy se úplně rozešly,“ vysvětluje ředitel Jablonce Petr Doležal.



Na téměř sto procent si již v zelenobílém dresu v české lize nezahraje. Bosenskému halvovi Nerminu Crnkičovi v zimě končí smlouva. Jelikož nový a vylepšený kontrakt prodloužit odmítl, po zbytek podzimní půlsezony bude za trest nastupovat a trénovat za juniorku.

„Nelíbí se mi to, samozřejmě bych rád trénoval s áčkem, protože jsem podepsal smlouvu s prvním týmem. Bylo by to lepší, protože tam jsou kvalitnější hráči, rychlejší a lepší tréninky. Jsem zklamaný z toho, že jsem byl přeřazený, ale respektuji to a budu se snažit co nejlépe trénovat s béčkem,“ přiznal Nermin Crnkič, který v české lize působí již třetím rokem.

Šikovný bosenský záložník nyní zvažuje několik nabídek z ciziny, ale zájem je i z Česka. O technického hráče stojí Slavia či Mladá Boleslav. „Ozvali se, ale uvidíme s mým agentem, co mi nabídnou. Rozhodneme se, zda bude lepší zůstat v Česku, či jestli už přišel čas posunout se dál a vyzkoušet fotbal v jiné zemi. Že zůstanu v Česku, vidím tak na padesát procent,“ prozradil Crnkič, který má zvažovat nabídky z Turecka, Německa a Itálie.

Měl nabídku i z druhé bundesligy

Mimochodem blízko přestupu měl být již v létě do druhé bundesligy. „Měl jsem nabídku z Kaiserslauternu,“ přiznal třiadvacetiletý hráč, který před českou ligou působil v USA a Švédsku. Celá transakce podle Crnkiče ztroskotala na ceně. „Je to asi jeho úhel pohledu, ale my jsme žádnou oficiální nabídku na jeho přestup nedostali,“ poznamenal k tomu generální ředitel jabloneckého klubu Petr Doležal.

„Zhruba před měsícem jsme mu nabídli smlouvu, tu neakceptoval. Minulý týden jsme mu nabídli novou, také ji neakceptoval. V okamžiku, kdy je tady hráč, který s námi nechce prodloužit smlouvu a naznačuje, že tady nechce být, musíme dát šanci jiným hráčům, kteří tady být chtějí,“ vysvětlil důvody přeřazení do juniorky s tím, že v tuto chvíli je již téměř bez šance, aby se k prvnímu mužstvu ještě vrátil.

„Nermin má agenty v Německu, se kterými jsme se dvakrát setkali a řekli jsme si naše představy, ty se začaly rozcházet a výsledkem je, že se rozešly úplně, řeknu-li to zjednodušeně. Mám pocit, že Nerminovy představy jsou pro kluby v České republice naprosto neakceptovatelné,“ dodal Doležal.

Jablonec se zatím v lize trápí a kauza Crnkič je pro něj další nepříjemností. „Musíme se s tím vypořádat. Samozřejmě A-tým jako celek má problémy, takže potřebujeme najet na nějakou vlnu, která nás vrátí tam, kde jsme si představovali být před sezonou. Pracujeme dál ve stejném složení a věříme, že to zlomíme,“ vyjádřil ředitel Jablonce opět důvěru po špatných výsledcích ohroženému kouči Jablonce Jaroslavu Šilhavému . V sobotu Severočeši hrají na hřišti Slovácka. Již bez Nermina Crnkiče.

České Budějovice - Jablonec: Gól Nermina Crnkiče
Video se připravuje ...

Jihlava - Jablonec: Gól Nermina Crnkiče na 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud