Jan Vacek
30. října 2015 • 21:05

Páník po prohře Zlína: Když nemáte náboje, budete těžko střílet

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to zase tak dlouho, co se nováček ze Zlína vyhříval na čtvrtém místě tabulky. Tuzemskou smetánku zaskočil odvážnou útočnou hrou, dokázal posbírat spoustu bodů. Euforie se však pomalu vytrácí, po porážce 0:1 na Dukle už Fastav čeká na maximální import šest zápasů. „Věřil jsem, že alespoň bod odvezeme,“ mrzelo trenéra Bohumila Páníka.



Běží 83. minuta utkání mezí Duklou a Zlínem. Domácí už zhruba dvacet minut drží těsný náskok, soupeř však až v tuto chvíli na nepříznivý vývoj reaguje střídáním. Bylo první. A taky poslední. „Vím, jaké hráče mám na střídačce. Když nemáte náboje, těžko budete střílet,“ prohodil zlínský kouč.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Zlín 1:0. Domácí ukončili sérii bez výhry
Video se připravuje ...

Originálně tím připomněl rozsáhlou marodku, která moravský celek sužuje. Platí to především v ofenzivní fázi, kde se Páníkovi povážlivě ztenčil výběr zdravých mužů. „Máme dost důležitých hráčů mimo, tak to prostě je,“ ¨řekl s nepříliš radostnou grimasou.

Není se čemu divit. Zlínu patří jedenácté místo v tabulce, po dohrání zbylých duelů 12. kola může být ještě hůř. Tentokrát to navíc ze strany Fastavu nebylo ono ani herně, což při předešlých porážkách s Teplicemi a Plzní neplatilo.

„Nebavil bych se o nějakém strašném fotbale. Viděl jsem tu i horší zápasy. Tohle bylo utkání, které obě mužstva pojala aktivně,“ odrazil Páník rozzlobeně dotaz, zda se jednalo o nejhorší výkon jeho svěřenců v sezoně.

Dukla - Zlín: Šance Tomáše Poznara
Video se připravuje ...

Parta kolem kapitána Lukáše Železníka si za celý duel vypracovala jedinou vyloženou příležitost, kterou Štěpánu Korešovi zmařil na poslední chvíli stoper Lukáš Štetina. „Chtěli jsme soupeře překvapit aktivním pojetím. V úvodu se nám to dařilo, domácí na to nebyli připravení. Bohužel se paradoxně prosadil hlavou jeden z menších hráčů Dukly,“ připomněl Páník rozhodující trefu Ondřeje Vrzala.

Dukla - Zlín: Štětinův skluz zachránil Duklu
Video se připravuje ...

Dukla - Zlín: Gól Ondřeje Vrzala na 1:0
Video se připravuje ...

Dukla - Zlín: Šance Michaela Krmenčíka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud