Jan Malý
31. října 2015 • 22:40

Ostrý skluz a simulování! Jihlavu na Bohemce srazila vyloučení

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihlava měla utkání v Ďolíčku dobře rozehrané, po poločase vedla 1:0 a na hřišti byla lepší. Po změně stran ji však stíhala jedna rána za druhou, a tak se nakonec z výhry 2:1 radovali domácí Bohemians Praha 1905. Hosté z Vysočiny dohrávali utkání bez dvou vyloučených hráčů, zvláště vyloučení záložníka Adama Jánoše se zdálo přísné.



Byl to klasický taktický faul, kdy chcete zastavit nebezpečnou akci soupeře. Takový byl zákrok záložníka Jihlavy Adama Jánoše na Michala Hubínka z Bohemians Praha 1905. Jánoš protihráče ve skluzu fauloval na polovině hřiště, rozhodčí Radek Příhoda mu však dal rovnou červenou kartu.

Bohemians - Jihlava: Červená karta pro Adama Jánoše
Video se připravuje ...

„Byl to můj jediný faul v zápase. Kdybych ho zfauloval zezadu, šlápnul na něj kolíkama nebo něco takového, neřeknu ani popel. Ale bohužel. Udělal jsem taktický skluz s tím, že bych měl dostat žlutou kartu. Ale že bych byl nějaký zákeřný, to se říct nedá,“ vysvětloval po zápase smutný Jánoš.

„Z mého pohledu byla první červená hodně přísná, Adam šel sice do skluzu, ale netrefil ho nějak výrazně napřímo, jen se snažil přerušit akci,“ zastal se spoluhráče jihlavský záložník Petr Nerad.

Pro domácí bylo obtížné verdikt rozhodčího posoudit. „Těžko říct. Myslím, že rozhodčí mohl dát jak červenou, tak žlutou kartu. Mohl dát i žlutou, ne že by se nikdo nedivil, ale mohl. Dal nakonec červenou, tak se rozhodčí rozhodl, tak to viděl,“ konstatoval kapitán „klokanů“ Josef Jindřišek.

Každopádně to byl důležitý okamžik zápasu, domácí pak díky Acostově hlavičce převrátili výhru na svou stranu. „Do druhého poločasu jsme vstoupili špatně. Z toho vyústil první gól. Pak se to tím vyloučením sesypalo,“ smutnil Jánoš.

„(Jánoš) se snažil držet balon, byl nepříjemný. Potom ztratili střed hřiště, působiště tam jsme převzali my, měli jsme odražené balony,“ naznačil Jindřišek, že ztráta do té doby velmi dobře hrajícího hráče jeho Bohemians pomohla.

Bohemians - Jihlava: Vaculík simuloval a uviděl červenou kartu
Video se připravuje ...


Za chvíli byl vyloučen i další jihlavský záložník, Lukáš Vaculík už s jednou žlutou kartou na kontě předvedl v 79. minutě skok plavmo, nafilmovaný pád ocenil Příhoda správně žlutou kartou, tudíž šel Vaculík do sprch.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Jihlava 2:1. Klokani mají první výhru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud