1. listopadu 2015 • 16:21

Procházkův úlet! Za zkrat šel ven, červenou uznal i Řepka

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligový šlágr mezi Plzní a Spartou (2:1) nabídl vyhrocené momenty už v prvním poločase. Těsně před odchodem do kabin došlo k vyloučení Václava Procházky. Západočeský kapitán dostal červenou kartu poté, co strčil k zemi Marka Matějovského. Domácí tak museli dohrávat více jak polovinu utkání o deseti, což jim ovšem spíš svědčilo.



K inkriminované situaci došlo ve 42. minutě utkání. Plzeňští faulovali Marka Matějovského, který v pádu ještě podkopl Václava Procházku. Domácí kapitán situaci vůbec neunesl. Vystartoval po Matějovském, který zrovna vstával z trávníku a tělem ho srazil zpět k zemi. Přímo před zraky pomezního Patáka, kterému celý incident neunikl.

Václav Procházka byl po zákroku na Matějovského vyloučen.
Václav Procházka byl po zákroku na Matějovského vyloučen.

Následovaly dohady a strkanice, hlavní sudí Radek Příhoda ale měl hned jasno. Procházka dostal okamžitě červenou, Matějovský vyvázl se žlutým napomenutím. Podle všeho zcela správně, plzeňský kapitán jednal naprosto zkratovitě. Na hřiště tak musel náhradní stoper Baránek, který vystřídal ofenzivního záložníka Koláře . Tohle vynucené střídání se nicméně pro Plzeň ukázalo jako skvělá trefa - Baránek pak totiž ve druhé půli poslal domácí do vedení.

Plzeň - Sparta: Gól Jana Baránka na 1:0
Video se připravuje ...

„Matěják to udělal chytře. Za to měl dostat žlutou. Reakci, jakou měl Procházka, jsem míval taky. Ale jasná červená,“ okomentoval celou situaci ve studiu stanice O2 Sport někdejší stoper Sparty Tomáš Řepka , který podobnými "blikanci" během své kariéry proslul.

Sudí Příhoda je známý přísným metrem, což dodržoval v zápase Plzně se Spartou. Jen během prvního poločasu rozdal čtyři žluté hráčům hostí, pro Plzeň navíc nařídil penaltu, kterou však faulovaný Ďuriš neproměnil. Hráči Plzně viděli tři žluté, k tomu přišlo Procházkovo vyloučení.

Příhoda byl původně nominovaný jako brankový sudí, ale Jan Jílek před utkáním onemocněl a komise sudích musela přistoupit k náhradní variantě.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1, Viktoria vyhrála i v deseti
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Gól Milana Petržely na 2:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Gól Lukáše Juliše na 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud