1. listopadu 2015 • 17:10

Kam jsi dal rozum?! V Plzni Jiráčka milovali, teď slyšel pískot

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Viktorii Plzeň ho zbožňovali. Záložník Petr Jiráček se stal před svým odchodem do Německa jedním ze symbolů úžasného vzestupu průměrného klubu na špičku ligy a do Ligy mistrů. Jenže když se devětadvacetiletý fotbalista z bundesligy v létě vrátil do Česka, zamířil do Sparty. A to mu plzeňští fanoušci neodpustili, což Jiráček pocítil během prvního vzájemného utkání po jeho návratu. A vedle pískotu musel skousnout i porážku 1:2.



Hned po Jiráčkově přestupu z Hamburku do Sparty to muselo přijít na přetřes. Bývalá hvězda Plzně na Letné, to samozřejmě plzeňské příznivce naštvalo. „Nechci se k Plzni vyjadřovat. Teď jsem ve Spartě a chci pro ni odvést maximum,“ řekl pouze Jiráček, který se i kvůli zranění Lukáše Váchy okamžitě zabydlel v základní sestavě Sparty.

Ze Sparty se chodí do Plzně, ne naopak, vzkázali fanoušci Jiráčkovi
Video se připravuje ...

Před ligovým duelem dvou velkých rivalů a hlavních kandidátů na titul už byl Jiráček konkrétnější. „Kamarády v Plzni mám, ale už si moc nepíšeme,“ přiznal. „Nechci říkat, že to je zápas jako každý jiný. Nějaký čas jsem v Plzni strávil, ale chci se od toho oprostit, jet tam s čistou hlavou a pomoct týmu k tomu, abychom udělali co nejlepší výsledek,“ dodal.

Plzeňské publikum se ale hned od začátku duelu se Spartou rozhodlo Jiráčkovi zápas znepříjemnit. Kdykoliv se dotkl míče, celý stadion kromě hostujícího sektoru pískal. A nezůstalo u toho.

Ještě v prvním poločase roztáhl plzeňský kotel transparent, na kterém stálo „Ze Sparty se chodí do Plzně, ne naopak“, což ještě domácí doprovodili pokřikem „Jiráčku, kam jsi dal rozum, Jiráčku, kam jsi dal rozum…“

Když pak Jiráček v 61. minutě střídal, spustil se skutečně ohlušující pískot všech plzeňských fanoušků. Ti se prostě rozhodli dát jasně najevo, že Jiráčkovi přestup do Sparty neodpustí. Nic platné, že dříve patřil mezi jejich nejoblíbenější hráče.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1, Viktoria vyhrála i v deseti
Video se připravuje ...

Jasný vzkaz fanoušků Plzně směrem k Jiráčkovi
Jasný vzkaz fanoušků Plzně směrem k Jiráčkovi

Plzeň - Sparta: Gól Jana Baránka na 1:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Gól Milana Petržely na 2:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Gól Lukáše Juliše na 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud