2. listopadu 2015 • 17:50

STATISTIKY ŠLÁGRU: Sparta víc faulovala, Plzeň radši střílela

Autor: pod, InStat
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdůležitější je samozřejmě výsledek. Ten mluví jasnou řečí, Viktoria Plzeň v ligovém šlágru porazila Spartu 2:1 a bodově se na ni dotáhla. Hodně o výkonu obou týmů a celém zápase ovšem prozradí také podrobné statistiky. Ty například ukazují, jak neefektivně si Letenští přihrávali a jak úderní byli domácí.



Sparta hrála více než poločas proti deseti, přesto nevyhrála. Míč sice držela (61%), ale hodně neefektivně. To ukazuje hlavně porovnání statistik přihrávek a střelby.

Zatímco sparťané vyprodukovali 531 přihrávek (463 přesných), Plzeň měla pasů jen 260 (194 přesných). Jenže i tak oslabení domácí svého rivala jasně přestříleli. Na svém kontě měli na konci zápasu 13 střel, svěřenci Zdeňka Ščasného jen 8 a z toho navíc 4 zblokované.

„Sparta zase hrála to, čemu někdo říká tiki-taka, já od ničeho k ničemu,“ tvrdil po utkání trenér Vlastimil Palička. A statistiky mu dávají za pravdu, z 531 sparťanských přihrávek jich totiž jen 209 směřovalo vpřed.

Statistika přihrávek a střel

  Plzeň Sparta
Přihrávky (přesné) 260 (194) 531 (463)
Střely celkem 13 8
Střely na branku 5 2
Střely mimo 7 2
Zblokované střely 1 4

Sparta více faulovala

Poměrně nečekaná je statistika faulů. Sparťané, kteří v zápase hodně drželi míč a snažili se svého soupeře přehrát, jich vyprodukovali skoro dvakrát tolik než Plzeň.

Hosté spáchali 19 faulů, domácí 10. Zatímco Sparta jich udělala hned 12 na vlastní polovině, hráči Viktorie faulovali na své půlce hřiště jen dvakrát. Tak se vyhli standardním situacím soupeře a naopak hrozili z těch svých.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1, Viktoria vyhrála i v deseti
Video se připravuje ...

V soubojích vládne Plzeň těsně

Výkon Sparty byl na pohled bezkrevný, její hráči se opět nedokázali na velký duel připravit. Plzeň rivala přetlačila, přejela, byla aktivnější a agresivnější, jak přiznávali sami sparťané. Podle statistik měla Plzeň v soubojích skutečně lehce navrch.

Ze 168 soubojů vyhráli Plzeňané 87, sparťané 81. Domácí byli lepší ve vyhrávání soubojů na zemi (66:53), hosté zase v těch vzdušných (21:28). Lepší pak byla Plzeň v odebírání míčů (17:10).

Na to, že hráči Plzně měli být kvůli oslabení unavenější, je i tato statistika vypovídající. Viktoria prostě v superšlágru vyhrála zaslouženě.

Bičík: Asi nemáme hráče na důležité zápasy
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Gól Milana Petržely na 2:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Gól Jana Baránka na 1:0
Video se připravuje ...

Ščasný po porážce v Plzni: Problém vidím v hlavách hráčů
Video se připravuje ...

Plzeň se raduje z druhé přesné trefy ve sparťanské síti
Plzeň se raduje z druhé přesné trefy ve sparťanské síti

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud