3. listopadu 2015 • 04:40

Limberský znovu jako kapitán? Jen provizorně, tvrdí v Plzni

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se Václav Procházka nechal proti Spartě hloupě vyloučit, musel sundat kapitánskou pásku a předat ji jinému spoluhráči. Poměrně překvapivě si ji na rukáv natáhl stoperův předchůdce David Limberský. Hříšník, jemuž klub v září kapitánství sebral kvůli řízení v opilosti a následné nevhodné gólové oslavě. Dostává se levý plzeňský bek snad zpátky do lídrovské funkce?



Plzeň šla do druhé půle se Spartou jen v deseti, proti silnému soupeři se v početním oslabení dala čekat náročná fuška. Svůj tým s kapitánskou páskou na ruce přivedl na trávník jako první David Limberský , který ji převzal po vyloučeném Procházkovi. Přitom západočeská osmička by ale na základě klubového trestu kapitánskou pozici zastávat neměla.

„David byl kapitánem provizorně na základě okolností a hektické situace na hřišti. Opatření, která klub směrem k Davidovu přijal, nadále platí,“ vysvětluje tiskový mluvčí Viktorie Plzeň Pavel Pillár.

Limberský je mezi sparťany nejvíc nenáviděným hráčem Plzně, platí za symbol obrovské rivality posledních let. Zároveň je jednou z největších osobností týmu, na trávníku podává stabilně vysoké výkony a patří mezi takřka nenahraditelné hráče.

V Plzni převzal kapitánskou pásku po Pavlu Horváthovi, jenže v září udělal průšvih. Opilý naboural při noční jízdě po Praze, klub ho potrestal vysokou pokutou a zbavil ho funkce kapitána

Obrovskou vlnu kritiky schytal poté, co v Příbrami oslavil svůj první gól imitací řízení. Reprezentační trenér Vrba ho následně nepovolal na poslední dva kvalifikační duely s Tureckem a v Nizozemsku.

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...

"Limbu chceme dál za kapitána," ozývali se někteří plzeňští fanoušci po výhře 2:1 nad Spartou. Limberský platí za neúnavného bojovníka a důležitého hráče, jehož agresivní styl se v klíčových zápasech náramně hodí. V neděli například nemilosrdně vymazal nebezpečného Konatého, na kterého vyzrál právě důrazným a těsným bráněním.

Přání některých příznivců se ale nevyplní. Limberského trest za řízení v opilosti a nevhodnou gólovou oslavu stále platí, místo distancovaného Procházky tak v lize musí zaskočit někdo jiný.

V utkání Evropské ligy na hřišti Rapidu Vídeň za Procházku, jenž si odpykával trest za vyloučení na Villarrealu, padla volba na gólmana  Kozáčika . Teď v Plzni zvažují, že kvůli lepší komunikaci s rozhodčím určí někoho z pole. Nabízí se zkušení hráči jako  Daniel Kolář , František Rajtoral  či Michal Ďuriš.

Ve čtvrtečním duelu s Rapidem Vídeň půjde jako kapitán na hřiště nejspíš opět Václav Procházka, kterému už vypršel trest pro evropské poháry. Jiný distanc ho ale po červené kartě se Spartou čeká v ligových zápasech.

Plzeň - Sparta: Procházka srazil Matějovského a dostal červenou
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1, Viktoria vyhrála i v deseti
Video se připravuje ...

Trenér Krejčí: Tak zkušený hráč jako Procházka si tohle nesmí dovolit
Video se připravuje ...

Ščasný po porážce v Plzni: Problém vidím v hlavách hráčů
Video se připravuje ...

Ďuriš: Předtím jsem dvě penalty dal, tak nebylo co měnit
Video se připravuje ...

Procházka: S červenou jsem nepočítal, byla to chyba
Video se připravuje ...

Bičík: Asi nemáme hráče na důležité zápasy
Video se připravuje ...

Jiráček: Pískání diváků jsem čekal, jsme totiž v Čechách
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud