5. listopadu 2015 • 15:53

Hráčem října Synot ligy je Kovařík, trenérem znovu Trpišovský

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším hráčem první fotbalové ligy za měsíc říjen fanoušci zvolili Jana Kovaříka z Plzně. Reprezentační záložník v anketě Ligové fotbalové asociace těsně porazil Kehindeho Fataie ze Sparty, třetí skončil Lukáš Magera z Mladé Boleslavi. Mezi trenéry vyhrál už podruhé v sezoně liberecký Jindřich Trpišovský.



Kovařík patřil v říjnu k nejlepším hráčům Plzně. K výhrám nad Zlínem a Jihlavou přispěl gólem, navíc zaznamenal dvě asistence včetně té u důležitého gólu Jana Baránka v duelu se Spartou. Cenu pro hráče měsíce získal poprvé v kariéře a navázal na zářijový triumf spoluhráče Michala Ďuriše.

Plzeň - Zlín: Gól Jana Kovaříka na 3:2
Video se připravuje ...

"Každé ocenění potěší, o to více, pokud o něm hlasují fanoušci. Nyní se sice všechny moje myšlenky upínají na utkání s Rapidem, ale z ceny mám samozřejmě radost. Fotbal je týmovým sportem, takže to beru jako ocenění celého klubu. Jen očekávám, že v kabině si vyslechnu své," řekl Kovařík.

V hlasování získal 3015 hlasů, tedy jen o 104 více než druhý Fatai. Pro Mageru hlasovalo 2315 fanoušků.

Jihlava - Plzeň: Gól Jana Kovaříka na 0:1
Video se připravuje ...

Trpišovský získal cenu už v srpnu, tedy hned za první měsíc na prvoligové lavičce. A v říjnu slaví znovu. Liberec pod jeho vedením získal ze čtyř zápasů osm bodů a je v tabulce čtvrtý se ztrátou pouhých tří bodů na první místo. A to i přesto, že se Slovan potýká s rozsáhlou marodkou.

"Sám jsem překvapen, že jsem zvítězil právě já, ale tohoto ocenění si velmi vážím a mám z něj velkou radost. Uvědomuju si, že hned ve své první sezoně v lize jsem hned dvakrát získal toto ocenění. Chtěl bych poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali a ještě víc bych chtěl poděkovat realizačnímu týmu a hráčům v Liberci. Protože toto ocenění beru jako ocenění celého kolektivu a nejenom mojí osoby," řekl Trpišovský.

První místo získal těsně, s 3036 hlasy měl jen o dvacet více než druhý Karel Krejčí z Plzně. Třetí skončil se ziskem 2189 hlasů Karel Jarolím z Mladé Boleslavi.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud