7. listopadu 2015 • 22:30

Výhra díky vlastenci. Doufal jsem, že mi ho připíšou, culil se Štípek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příbramský záložník David Štípek měl výrazný podíl na výhře 1:0 na hřišti pražské Dukly, když po jeho akci zamířil do vlastní branky Marek Hanousek. Třiadvacetiletého fotbalistu po utkání 13. ligového kola naoko mrzelo, že vítězný zásah nebyl připsán jemu.



"Já moc těch gólů nedávám, tak jsem doufal, že mi aspoň připíšou tenhle," řekl Štípek novinářům na Julisce. "Hlavní ale je, že nám to přineslo tři body. A jestli tam bude moje jméno, nebo ne, tak na to jsem nikdy nehrál," přidal záložník hostující z Plzně, který se v této ligové sezoně ještě netrefil ani jednou.

Gólu z 26. minuty předcházela Štípkova povedená individuální akce, při které obešel hned několik protihráčů. "Šel jsem zleva, naváděl jsem si to na pravou nohu, myslel jsem si, že budu střílet, ale hráč by mi to zblokoval, tak jsem si to zasekl pod sebe a pak to potáhnul do vápna. Hledal jsem tam pod sebou Bedýnku (Bednáře) a šťastně si to tam srazil Mára Hanousek," popsal akci Štípek.

Dukla - Příbram: Vlastní gól Marka Hanouska na 0:1
Video se připravuje ...

"Já nejsem žádný bijec, že bych třeba vyhrával hlavičkové souboje, musím se snažit chodit jeden na jednoho. Musím si v těch situacích věřit," doplnil mládežnický reprezentant, jenž v 61 ligových utkáních kariéry dal jen tři góly.

Příbrami prý na Dukle dokonale vyšla zvolená strategie. "Říkali jsme si, že to bude jenom o naší dobré obraně, budeme hrát na brejky, vstřelíme branku a pak že to ubráníme. Přesně to se povedlo, takže jsme všichni rádi," těšilo Štípka.

Pochvaly se dočkal i od trenéra Pavla Tobiáše. "Máme omezený počet hráčů a v téhle situaci potřebujeme, aby se prosazovali všichni ofenzivní hráči. David byl poslední, kdo ze záložníků nedal gól. Ale na tomhle gólu měl zásadní podíl. V poslední době hraje ve velké pohodě a s nasazením, zvykl si na tým. Odvádí velice dobré výkony," prohlásil Tobiáš.

Štípek výhledově myslí i na návrat do Viktorie Plzeň. "Čtu o tom, že by se v Plzni v zimě mohly dělat nějaké změny. Jednou bych se tam rád prosadil, Viktorka je můj mateřský klub, ale víc to teď neřeším," dodal bývalý hráč Hradce Králové či Mladé Boleslavi.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Příbram 0:1. Domácí srazil vlastňák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud