7. listopadu 2015 • 23:34

V Boleslavi hrozil konec kvůli mlze. Jarolím: Možná bychom to brali

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z tribuny musel člověk pořádně ostřit zrak, aby rozpoznal, co se na hřišti děje. Fanoušci hostující Jihlavy už po pár minutách hudrovali, že přes hustou mlhu nevidí. Příroda dost ztěžovala podmínky hráčům Mladé Boleslavi a Jihlavy (6:1) v ligovém zápase, na konci první půle nebylo na hřiště prakticky vidět. Proto se tým rozhodčích v čele s Pavlem Královcem rozhodl poločasovou pauzu prodloužit o dvacet minut, poté mlha ustoupila a mohlo se hrát dál.



„Na konci prvního poločasu začala houstnout mlha. Vypadalo to, že může nastat i přerušení utkání, ale do konce poločasu se to ještě odehrálo. Šli jsme se s kapitány podívat při zahájení druhého poločasu na hrací plochu, bylo to stále stejné, tak jsme stanovili čekací dobu dvacet minut. Když jsme se pak po dvaceti minutách přišli podívat, zlepšilo se to natolik, že průběh mohl být regulérní, proto se zahájil druhý poločas. Vydrželo to až do konce,“ popsal pak dění delegát utkání Jiří Kureš, jenž je zároveň předsedou Pravidlové komise FAČR.

Kureš přiznal, že podmínky v závěru první půle byly na hranici regulérnosti. „Ano, to tak bylo. Proto říkám, že rozhodčí zvažovali, jestli to přerušit. Bylo už jen krátce do konce poločasu, nechali první poločas dohrát. Ve druhém poločase šlo o to, aby alespoň asistenti viděli na druhou stranu hrací plochy kvůli ofsajdům,“ nastínil Kureš.

Pokud by rozhodčí utkání v poločase ukončili, musel by se zápas opakovat celý znovu. Taková situace ale nakonec nenastala, a tak se za stavu 1:1 pokračovalo. Boleslav ve druhé půli zlomila odpor snaživé Jihlavy a nakonec vyhrála drtivě 6:1.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Jihlava 6:1, po mlze přišel uragán
Video se připravuje ...

„Myslím si, že nám ta pauza neuškodila. I vstup do druhého poločasu nevypadal špatně, dokázali jsme držet balon, kombinovat. Soupeř měl sice územní tlak, ale kritickým momentem byla až 70. minuta,“ soudil trenér Jihlavy Milan Bokša. „Nevybavuju si teď konkrétní případ, ale něco podobného už jsem asi zažil,“ zapátral ve své paměti zkušený kouč, když si měl vybavit, jestli podobnou mlhu už v kariéře zažil.

To trenér Karel Jarolím přiznal, že vzhledem k vývoji utkání pomýšlel i na to, že by pro jeho tým bylo možná lepší nepokračovat. „Abych byl upřímný, vzhledem k tomu, jak to probíhalo, možná bychom byli rádi, kdyby se to nedohrálo. Naštěstí to dopadlo opačně, musím mužstvo za druhý poločas pochválit,“ řekl Jarolím. „Moc jsem toho v závěru poločasu neviděl, zvlášť když se hrálo na druhé straně. Moc jsem proto neměl hráčům co říct, ty podmínky nebyly jednoduché,“ přiznal boleslavský kouč.

Hustá mlha nad stadionem vedla k přerušení zápasu Mladé Boleslavi s Jihlavou
Hustá mlha nad stadionem vedla k přerušení zápasu Mladé Boleslavi s Jihlavou

Všechny góly utkání:

Mladá Boleslav - Jihlava: Gól Patrika Demetera na 0:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jihlava: Gól Jakuba Rady na 1:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jihlava: Gól Jasmina Ščuka na 2:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jihlava: Gól Lukáše Magery na 3:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jihlava: Gól Milana Baroše na 4:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jihlava: Gól Jana Chramosty na 5:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Jihlava: Gól Ondřeje Zahustela na 6:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud