8. listopadu 2015 • 20:45

Krejčí posadil opory a chválil náhradníky: Překvapil mě Matějů

Autor: jon, riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodl se pro rázný krok. Plzeňský trenér Karel Krejčí pustil do utkání s Baníkem čerstvé tváře, zatímco Matúš Kozáčik, František Rajtoral i Michal Ďuriš jen seděli na lavičce. K výhře nad zbědovaným ostravským celkem přispěl solidním výkonem Aleš Matějů, který v lize nastoupil teprve podruhé v základní plzeňské sestavě. „Zvládl to s přehledem,“ chválil Krejčí teprve devatenáctiletého obránce.



Po porážce s Rapidem Vídeň se trenér Krejčí rozhodl v utkání na Baníku šetřit některé klíčové hráče. „Hráli jsme teď dost zápasů. Padesát minut jsme hráli v deseti proti Spartě, pak přišel Rapid, který jsme výsledkově nezvládli, přestože jsme nesehráli úplně špatné utkání. Přišla jak fyzická, tak také psychická únava u některých hráčů,“ vysvětloval po utkání plzeňský kouč.

Krejčí nechal na lavičce Matúše Kozáčika , Františka Rajtorala i Michala Ďuriše, kapitán Václav Procházka si zase odpykává tdvouzápasový trest za vyloučení proti Spartě. V Ostravě tak šli do akce i hráči, kteří v sezoně odehráli minimální počet zápasů.

„Dal jsem šanci Petru Bolkovi, což je ostravský odchovanec, Matúšovi jsem chtěl dát trochu volno. V utkání s Rapidem to trochu nevyšlo Frantovi Rajtoralovi, takže jsem se tentokrát rozhodl pro mladého Matějů. A ten mě mile překvapil. Po delší době hrál ostrý ligový zápas a zhostil se toho s přehledem,“ hodnotil trenér.

Na hrotu nastoupil od prvních minut Jan Holenda, který proti Baníku vstřelil svou první ligovou branku v sezoně. „Nahoru jsme dali Johnyho Holendu. Michal Ďuriš mi přišel v tom zápase s Rapidem docela unavený. Tak jsem se s ním domluvil, že tam pustíme čerstvého útočníka,“ sdělil Krejčí.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Plzeň 0:4
Video se připravuje ...

Pozměněné sestavě to ale nejdřív úplně neklapalo. Favorizovaná Plzeň se první poločas trápila, nejhorší tým ligy z Ostravy byl dokonce lepším mužstvem a vytvořil si několik nebezpečných příležitostí. „Po prvním poločase jsem moc spokojený nebyl, Baník zhustil střed, vyrážel do brejků a byl nebezpečný i ze standardek. Měli jsme v některých momentech štěstí. O půli jsem musel zvýšit hlas, protože přechodová fáze byla pomalá,“ zlobil se Krejčí.

Důrazná domluva zabrala, zkraje druhé půle otevřel skóre Jan Holenda. Krejčímu pak vyšla další střídání. Náhradníci Milan Petržela a Michal Ďuriš si v závěrečné desetiminutovce svorně připsali gól a asistenci.

„Pomohl nám první gól. Už jsem měl v hlavě nějaká střídání, abych to oživil a v té chvíli se nám povedlo dát po brejku první gól. To rozhodlo. Od té doby jsme se zklidnili, oživení přinesli i střídající hráči. Pro Baník to byla až moc krutá porážka,“ ohlédl se za čtyřgolovým nášupem.

Výsledek je sice z pohledu Plzně jasným a přesvědčivým vítězstvím, nicméně utkání vůbec nebylo tak jednoduché. „První poločas mi připomněl utkání v Brně (Plzeň tam prohrála 0:1, pozn. red.). Dali jsme Zbrojovce čuchnout, protože jsme ztráceli míče a oni si vytvářeli zajímavé situace. Soupeř nám tam dal první gól zápasu, v Ostravě jsme některé situace přežili a ten gól jsme dali my. Ten nám hodně pomohl. Kluci se zklidnili a Baník v situacích, ve kterých jsme silní, trestali,“ uzavřel Krejčí pozápasové hodnocení.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud