Stanislav Hrabě
10. listopadu 2015 • 10:06

Škoda prolomil limit Slavie. Nová smlouva mu zaručí luxusní plat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prodloužení smlouvy, více peněz. Jednoduchá úměra platí ve fotbale už mnoho let a nový kontrakt kanonýra Milana Škody ve Slavii Praha není výjimkou. Upsal se v Edenu do června 2018, čímž původní závazek navýšil o další rok, a jeho výplatní páska bude patřit mezi nejlepší. Podle zdrojů deníku Sport by měl prolomit limit 150 tisíc korun měsíčně, který si pro české hráče stanovilo předchozí vedení bratří Řebíčků, a brát okolo 200 tisíc.



Vršovické derby s Bohemians 1905 mělo pro slávistického útočníka Milana Škodu zvláštní půvab. Vstřelil dva góly, poprvé skóroval proti klubu, kde vyrůstal, devíti podzimními zásahy si vytvořil osobní rekord. Večer s majitelem klubu čínskou společností CEFC prodloužil smlouvu, čímž se stal jedním z nejlépe placených hráčů červenobílých. „Dnes vynikající výkon, obrovská gratulace!“ dal na svůj twitterový účet český zástupce čínské firmy Jaroslav Tvrdík.

Škoda dává gól. V uplynulém ročníku jich nasázel soupeřům 19, v probíhajícím už devět, dva má na kontě v českém reprezentačním týmu. Není divu, že si ho ve Slavii považují. V prosinci loňského roku prodloužil smlouvu do června 2017, nyní po derby s Bohemians 1905 se upsal za náležité finanční vylepšení smlouvy ještě o rok déle.

Slavia - Bohemians: Gól Milana Škody na 2:2
Video se připravuje ...

Přitom nechybělo mnoho a už v Edenu vůbec nebyl. Jeho prodejem hodlal bývalý majitel Aleš Řebíček aspoň trochu sanovat své ztráty. O čerstvého reprezentanta se zajímaly německé kluby Padeborn a Kaiserslautern, švýcarské Basilej a Grasshoppers Curych, vyzvídaly turecké a belgické týmy, přišel i dotaz z druhé anglické ligy. Vše nasvědčovalo tomu, že Škoda odejde do ciziny.

„Už byl půlkou těla v zahraničí,“ postěžoval si trenér Dušan Uhrin mladší na jeho mdlý výkon v Brně (0:1) začátkem srpna. Nebyla to jen slovní hříčka. Reprezentační útočník už cestoval se svým agentem Jiřím Stejskalem na letiště, aby v tureckém Sivassporu podepsal přestupní kontrakt. Původní nabídka Turků zněla na 400 tisíc eur, nakonec byla údajně navýšena o polovinu na 600 tisíc (přes šestnáct milionů korun).

Útočník Slavie Milan Škoda s majiteli Slavie po podpisu nové smlouvy
Útočník Slavie Milan Škoda s majiteli Slavie po podpisu nové smlouvy

Do toho však přišla náhlá zvěst, že do Slavie vstupují majetkově čínští investoři. Jinak řečeno: hráčům budou chodit výplaty, opory mohou očekávat navýšení mzdy a nouzové prodeje – vedle Škody byl do nich zahrnut i dvacetiletý záložník Jaromír Zmrhal – už nebudou existenčně nezbytné.

Tradiční touha českých fotbalistů vydělat si valuty ve vyspělejší fotbalové zemi není však Škodovi úplně zapovězena. Podle odborného odhadu má ve smlouvě klauzuli na výši odstupného, při jejímž splnění může odejít před skončením smlouvy. Zní na milion eur (přes 27 milionů korun). A pakliže by něco předvedl v české reprezentaci na EURO 2016 ve Francii, není tato suma i za třicetiletého hráče nadnesená.

Slavia - Bohemians: Gól Milana Škody na 1:2
Video se připravuje ...

RENTGEN: Proč dávají mraky gólů? Největší zbraně Škody a Lafaty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud