11. listopadu 2015 • 16:47

Vácha už myslí na návrat. Po zranění dře jako pitbul

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Konkrétní datum návratu do soutěžního zápasu ještě nemá Lukáš Vácha pevně stanovené. Jeho rekonvalescence po zranění kolena ale probíhá podle plánu. Letenský záložník každý den maká na tom, aby opět navlékl sparťanský dres.



Lukáš Vácha na konci srpna podstoupil operaci kolena a lékaři jeho absenci vyčíslili na několik měsíců. V ideálním případě by se mohl zapojit do zimní přípravy a stihnout start jarní části sezony. I tak ho ale ještě čeká dlouhá cesta.

"Musím si dát pozor na každý pohyb na hřišti, Když vidím míč, tak jde všechno stranou. Mám radost. Ale musím být opatrný. Jakýkoliv pohyb, který bych nehlídal, by mě mohl zradit. A vrátit mě o čtrnáct dní zpátky," řekl Vácha pro Sparta TV.

Na návratu dře každý den různými cviky, které mu doporučují odborníci ve Spartě.

"Lukáš je mentálně silný a odolný. Tato vlastnost je mu vlastní i v tréninku. Každý přístup do tréninkové jednotky je s absolutním nasazením. Spíš ho musíme trošku krotit, protože už by se nejraději viděl na hřišti než v posilovně. Pitbulí povaha je mu ale naprosto vlastní," uvedl kondiční trenér Tomáš Malý.

Pokrok v léčbě kolena dodává Váchovi motivaci do další práce. Jak prozradil, v posilovně už zvládá daleko víc cvičení než před několika týdny.

"Když kolena reagují špatně, tak mě to sráží. Teď jsem ale pozitivní, protože na sobě vidím pokroky," těší Váchu, který začátky rekonvalescence nesl velice těžce.

"Nebylo to příjemné, ani jsem nechtěl na stadion chodit. Kluky jsem pořád viděl, jak chodí ven, a já jsem tady byl sám. Viděl jsem je v podstatě, jen když přišli zapracovat do posilovny. A když odcházeli domů, já jsem tady pořád byl," vzpomíná záložník Sparty.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud