Michal Koštuřík
19. listopadu 2015 • 14:46

V Jihlavě odlétla střecha bazénu a ohrozila páteční derby s Brnem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vichřice zaútočila na fotbalovou Synot ligu! S komplikacemi bojují v Jihlavě, kde se má zítra od 18 hodin uskutečnit prestižní souboj s Brnem. Půlka střechy ze sousedního bazénu, kterou strhl ve středu dopoledne prudký vítr, leží hned za tribunou stadionu Vysočiny a v případě dalších poryvů by mohla ohrozit fotbalisty i diváky. „Intenzivně se pracuje na uchycení plechů k zemi, aby se mohlo hrát,“ informoval iSport.cz ředitel klubu Zdeněk Tulis.



Zápas se téměř jistě konat bude, ale ještě to bude stát hodně práce. Plavecký bazén Evžena Rošického leží v sousedství fotbalového stánku a polovina jeho střechy odlétla do míst na plážový volejbal a na opalovací zónu. Areál bazénu, který je v majetku města, je označený páskami a až do odvolání uzavřený. Odhadovaná škoda jsou dva miliony korun. Tým Vysočiny včera na hlavním stadionu ani nemohl trénovat, neboť extrémně silný vítr neutichal. „Je to trošku nepříjemné,“ přiznal Tulis.

Dnes odpoledne má padnout definitivní verdikt, zda se páteční zápas uskuteční. „Jsem ujišťován, že vše bude v pořádku,“ podotkl ředitel předposledního celku Synot ligy. Část střechy je potřeba pořádně uchytit a zajistit, aby v případě další vichřice neohrožovala okolí. „Já o těchto problémech nic nevím, od rána jsem zavřený v kanceláři,“ reagoval Milan Bokša, trenér a manažer klubu.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud