21. listopadu 2015 • 04:59

Supervíkend: Boleslav v Plzni bez opory, Pavelka se Spartou na stoperu?

Autor: deník sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři kluby, dva zápasy. Dva různé příběhy. Na jednom břehu Sparta s Plzní, giganti dlouhodobě se přetahující o nejvyšší pocty. Na tom druhém Mladá Boleslav a Liberec, draví vlčáci toužící prohrábnout hegemonii zvučnějších soupeřů. Přichází víkend, kdy tahle elitní čtyřka navzájem zkříží zbraně. Víkend, který může v boji o podzimní prvenství a následně i o mistrovskou trofej představovat nemilosrdné zrcadlo.



Je to výjimečný okamžik, kdy na sebe v jediném kole narazí celky, jež jsou srovnané na prvních čtyřech příčkách. Bitvy jsou o to víc sexy, že v obou případech bude favorit čelit odhodlanému vyzývateli.

Plzeň v domácím prostředí našlápnuté Mladé Boleslavi, Sparta pak na severu Čech ambicióznímu Liberci. Oba týmy, které letos společně s tradičními favority bojují o přední příčky, ale řeší problémy s absencemi.

Liberec bez stoperů

Liberec postrádá vedle řady lazarů i Ondřeje Švejdíka, Herolinda Shalu a Tomáše Koubka. U Nisy z Letné hostují a nedělní šlágr 14. kola budou kvůli úmluvě s jejich mateřským klubem prožívat jen jako diváci.

Situace je zapeklitá především v defenzivě na pozici středních obránců. Mimo hru bude téměř jistě stále David Hovorka. Miloš Karišik nehrál pro zranění soutěžní zápas od května. A v reprezentační pauze zápolil se zraněním i další ze stoperů Lukáš Pokorný. Navíc mimo asi až do konce podzimu je tradiční záskok na tomto postu defenzivní záložník Isaac Sackey...

RENTGEN: Trpišovského revoluce - moderní prvky a vtipné standardky
Video se připravuje ...

Jak si s tím u Nisy hodlají poradit? Pravděpodobně se nakonec nenaplní ten nejčernější scénář a Lukáš Pokorný, který na jaře vstřelil Spartě vítězný gól, bude nakonec připravený. Na místě druhého stopera však již musí kouč Jindřich Trpišovský improvizovat a je možné, že jako střední obránce netradičně naskočí kapitán týmu David Pavelka!

„Nabízí se nám více variant. Hodně přemýšlíme o Honzovi Mudrovi, který odehrál slušné utkání se Zlínem. Je tam možnost stažení Pavelky na stopera, dále varianta s Bongem, který se vrátil z korejské reprezentace. Ale v tomhle případě jde o obrovský komunikační problém. Řešit to můžeme i se zatažením Bakoše na stopera,“ vypočítal Trpišovský s tím, že hledat optimální variantu bude ještě dnes den před zápasem.

Boleslav bez Rady

Záložník Jakub Rada z Boleslavi ovládá prostor ve středu hřiště, distribuuje míče, rozehrává standardní situace. Je pro Středočechy platný, v lize letos ještě nechyběl ani minutu. V Plzni bude nuceně absentovat, protože proti Jihlavě dostal čtvrtou žlutou kartu.

Nahradit ho může buď mladý Kevin Malpon, jenž po jeho boku hrál v úvodu ročníku, nebo Aleš Čermák, jenž představuje ofenzivnější variantu.  

Velké téma k ligovému supervíkendu i infografiku ke všem týmům čtěte v sobotním deníku Sport. 

Elektronickou verzi si můžete koupit ZDE »

PŘÍMÁK s Chramostou: V Boleslavi moc nehraje, ale válí ve fotbalpoolu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud