21. listopadu 2015 • 11:46

Baník dál tvrdí, že Žižkovu za Hušbauera s Koukalem platit nemusí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalistů Baníku Ostrava tvrdí, že navzdory pátečnímu rozhodnutí soudu nemusí platit Viktorii Žižkov 8,5 milionu korun za přestupy záložníků Josefa Hušbauera a Zdeňka Koukala.



"Soudem bylo vydáno stále platné předběžné opatření, o kterém bylo nově rozhodnuto v září a které zakazuje orgánům FAČR činit vůči Baníku jakékoli kroky a vyvozovat důsledky z toho, že částku nezaplatil," uvedl na webu Baníku právník Tomáš Sokol, který v případu ostravský klub zastupuje.

Kauza se táhne už od roku 2010, kdy arbitráž nařídila Baníku zaplatit šest milionů korun, ale za tři měsíce rozhodnutí zrušila a ostravský klub od pokuty za neplnění splátkového kalendáře osvobodila.

Případ se ale poté dostal k soudu, který dal za pravdu Žižkovu, a arbitráž na základě rozhodnutí nařídila Ostravě kvůli prodlení v platbě uhradit do patnácti dnů celkem 8 404 600 korun.

Proti tomuto rozhodnutí už se nemohl slezský klub v rámci FAČR odvolat, obrátil se proto na soud. Obvodní soud Baníku vyhověl, Městský soud v Praze ale nyní tento verdikt změnil.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud