23. listopadu 2015 • 04:59

Pokutě se nevyhnou! Sparťané prohráli a přijdou o DVA miliony

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Supervíkend přinesl změnu v čele tabulky, Synot ligu v této sezoně poprvé vede Plzeň. Na výhru obhájce titulu nad Mladou Boleslaví totiž Sparta nedokázala zareagovat a prohrála 0:1 v Liberci. Kromě ztráty tří bodů to pro hráče letenského klubu rovněž znamená, že podmíněnou pokutu dva miliony korun, kterou vyfasovali po prohře v Plzni, už neodvrátí.



Po pátém kole měla Sparta na Plzeň pětibodový náskok. Teď je však jeden z jejích dílčích cílů – přezimovat na prvním místě – vážně ohrožen, neboť dva zápasy před koncem podzimu ztrácí na úhlavního rivala tři body. Může za to třetí ligová prohra letenských – včera nezvládli bitvu v Liberci a gólem Dzona Delarge z 65. minuty prohráli 0:1.

„Pořadí na čele tabulky se ještě může změnit, navíc není důležité, jestli budeme během zimní přestávky první nebo druzí. Důležité bude, jak na tom budeme po třicátém kole,“ prohlásil kouč poražených Zdeněk Ščasný, který navzdory špatnému výsledku hodnotil svůj tým pozitivně.

Pro sparťany má kromě ztráty první příčky porážka u Nisy ještě jeden nepříjemný rozměr. Pokutu dva miliony korun na tým, kterou vyfasovali po blamáži v Plzni, mohli odvrátit pouze stoprocentním bodovým ziskem ve zbytku ligového podzimu. Tuto podmínku už nesplní, a tak sankce vstupuje v platnost.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 1:0, Letenské popravil parádou Delarge
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Delargeova paráda! Volej do šibenice na 1:0
Video se připravuje ...

Smutný kapitán Sparty David Lafata opouští hřiště po porážce v Liberci
Smutný kapitán Sparty David Lafata opouští hřiště po porážce v Liberci

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud