Jakub Konečný
24. listopadu 2015 • 05:00

Sparta přemýšlí o velké posile. Do obrany chce Michala Kadlece

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

S jedním Kadlecem to nevyšlo, tak to Sparta zkouší s návratem druhého. Český vicemistr by rád zkvalitnil obranu, a tak pečlivě monitoruje situaci kolem Michala Kadlece. Třicetiletému reprezentačnímu obránci končí v tureckém Fenerbahce po sezoně smlouva, a bude tedy jako volný hráč zdarma, nicméně na Letné by ho rádi přivítali zpět i za cenu vyšších výdajů už teď v zimě.



Další hostování Václava Kadlece už nevyjde, třiadvacetiletého útočníka vykoupil z nepovedeného angažmá ve Frankfurtu s platností od ledna dánský Midtjylland. Jiný nositel příjmení Kadlec by se však na Letné už v zimní přestávce objevit mohl. Třicetiletý Michal Kadlec z Fenerbahce je totiž podle informací deníku Sport prioritou Sparty číslo jedna, pokud jde o vytipované posily do obrany.

Defenziva českého vicemistra sice vykazuje v sezoně slušná čísla, inkasovala jen devět branek, což je v Synot lize suverénně nejméně. Jenže v těžkých zápasech, které jsou pro ambiciózní klub hlavním měřítkem, Costa a spol. už tak spolehliví nejsou. V domácí soutěži kapitulovali dvakrát v Mladé Boleslavi (4:2) i v Plzni (1:2), čisté konto neudrželi ani na Slavii (0:1) a v Liberci (0:1).

Na evropské scéně je to ještě horší, vždyť CSKA vyzrálo na obranu Sparty pětkrát, Thun čtyřikrát a Schalke třikrát. Zájem o Kadlece, který by z postu stopera dal obraně řád, tudíž dává smysl, tím spíš, že třicetiletý internacionál ve Fenerbahce prakticky nehraje. V ostré konkurenci dostal naposledy šanci 20. září proti Bursasporu, od té doby ani ťuk.

Více o plánech Sparty s Michalem Kadlecem čtěte v úterním Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana úterního Sportu Titulní strana úterního SportuFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 1:0, Letenské popravil parádou Delarge
Video se připravuje ...

Michal Kadlec nemá ve Fenerbahce na růžích ustláno
Michal Kadlec nemá ve Fenerbahce na růžích ustláno

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud