24. listopadu 2015 • 16:38

Olomouc nachytala sama sebe. Proč neplatil gól proti Dukle?

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

I zpětná přihrávka může být ofsajdová. Na tuhle poučku patrně zapomněla olomoucká dvojička David Houska a Pavel Moulis v utkání proti Dukle. Po jejich akci v sobotním utkání Synot ligy sice Martin Šindelář vstřelil hlavou gól, ale asistent Ivo Nádvorník správně zvednul praporek. Jak akce probíhala?



Moulis zahrával rohový kop nakrátko. Houska míč zpracoval a zlehka ho posunul směrem dozadu, kam si vzápětí naběhl právě Moulis a poslal parádní, jenže už zbytečný centr na Šindelářovu hlavu. Nádvorníkův praporek v tu chvíli již plápolal nad asistentovou hlavou.

V okamžiku, kdy Houska dával zpětnou příhru, stál totiž Moulis na úrovni rohu na brankové čáře a zároveň v ofsajdovém postavení, protože žádný z fotbalistů Dukly nestál alespoň na jeho úrovni.

Olomouc nachytala sama sebe. Gól proti Dukle nemohl platit
Video se připravuje ...

To, že přihrávka mířila dozadu, nehraje žádnou roli. Rozhodující je skutečnost, že Moulis, jemuž byla zpětná příhra adresována a jenž se vzápětí do kombinace skutečně zapojil, stál v době přihrávky před balonem a pochopitelně za dukelskou obranou (přesněji – blíže k soupeřově brankové čáře než poslední dva hráči bránícího družstva).

„Je to učebnicová akce pro posuzování ofsajdu. Ivo Nádvorník vyhodnotil situaci zcela správně,“ pochválil sudího předseda pravidlové komise Jiří Kureš.

Olomouc chytila sama sebe do ofsajdové pasti.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Dukla 0:0, Sigma si se záchranou nepomohla
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud