26. listopadu 2015 • 04:30

Volno v neděli, šlágry v pondělí. Proč liga změnila jízdní řád?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V této sezoně se ještě nic podobného nepřihodilo. Fotbaloví fanoušci budou mít v neděli volno a na tři atraktivní zápasy budou muset počkat do pondělí. Proč byly termíny v 15. kole Synot ligy stanoveny tímto způsobem? Čeští zástupci v Evropské lize využili možnosti, kterou jim umožňují řády, na změny přistoupily také televize.



Posunout si zápas z neděle až na pondělí lze v případě, když české kluby hrají v evropských soutěžích ve čtvrtek na hřišti soupeře. To se tentokrát týká Plzně (hraje v Bělorusku s Dinamem Minsk) a Liberce (hraje v Portugalsku s Bragou). „V rozpisu soutěží máme dlouhodobě napsané, že v tomto případě mohou požádat o přeložení zápasu o jeden den. Informoval jsem o tom televize a ty vyšly klubům s jejich přáním vstříc,“ řekl iSport.cz ředitel oddělení TOP soutěží FAČR Tomáš Bárta.

Sparta sice nastoupí proti řeckému Asterasu dnes doma, o odložení jejího zápasu zase stála Česká televize. „Chce ho vysílat v pondělí, protože v neděli na to nemají prostor. Spartě to nevadilo, jsou s tím také spokojení,“ uvedl Bárta. V neděli odpoledne uvidí diváci na programu ČT sport biatlonové závody a hokejovou extraligu.

V mezi fanoušky nepříliš populárním pondělním termínu na začátku týdne se v Synot lize na podzim zatím hrály tři zápasy, od začátku skupinové fáze Evropské ligy však ani jednou. Proč na pondělní termíny došlo až teď? „Dřív na to prostor nebyl, kluby měly tendenci si to posunout na pondělí, když ale máte reprezentační sraz, tak to stejně nemůžete udělat,“ vysvětlil Bárta.

Funkcionář fotbalové asociace se neobává, že se rozložení utkání podepíše na snížené návštěvnosti na stadionech. „To je spekulativní. Také začalo sněžit... Nemyslím si ale, že jsou návštěvy teď tak špatné. Kluby si zažádaly, měly na to právo, všichni o tom pravidlu vědí a respektují ho a vycházejí si vstříc,“ zopakoval ještě jednou, kdo drží v rozhodování konečné slovo.

Kdo nebude mít možnost vyrazit na stadion osobně, může využít přímé přenosy iSport.cz ze všech zápasů.

Program 15. kola Synot ligy
Pátek 27. listopadu | 18:00 Dukla - Teplice
Sobota 28. listopadu | 17:00 Olomouc - Slovácko, Slavia - Příbram, Ostrava - Jihlava, 20:15 Mladá Boleslav - Bohemians 1905
Neděle 29. listopadu | bez zápasu
Pondělí 30. listopadu | 17:15 Jablonec - Plzeň, 18:00 Zlín - Liberec, 19:15 Sparta - Brno

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud