28. listopadu 2015 • 21:12

Ostravský Mičola: Jsme nejhorší, jsme tragičtí, nemáme na to

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po porážce 1:2 s Jihlavou už může fotbalovou Ostravu před sestupem z nejvyšší soutěže po 50 letech spasit jen zázrak. Ze dvou utkání proti nejbližším konkurentům v bitvě o udržení svěřenci Radomíra Korytáře nevybojovali ani bod a záložník Tomáš Mičola dnes bez obalu přiznal, že současný kádr Baníku na ligu nemá. "Jsme nejhorší, jsme tragičtí," prohlásil doslova.



Tragické podzimní výsledky mu hnuly žlučí. Mičola je však v průběhu podzimní části snad první osobou z klubu, která za ostudnými výkony mužstva hledá příčiny ve vlastních řadách.

"Je to skandální, co předvádíme. Jak naivně bráníme. Myslím, že by si někdo měl sáhnout do svědomí. Jsme tragédi, jeden vedle druhého. Nechci mluvit konkrétně, ale ať si každý sáhne do svědomí, co udělal pro Baník," řekl Mičola novinářům chvějícím se hlasem.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Jihlava 1:2. Kukec zahodil penaltu
Video se připravuje ...

Ostrava posbírala v podzimní části ubohé čtyři body. Druhý nejhorší výsledek v historii samostatné soutěže. "Čtyři body odpovídají tomu, že na to asi nemáme. Může nás někdo obhajovat a krýt, že to nebylo špatné nebo nějakou psychikou, ale výsledky a čtyři body mluví jasně za všechno. Tam není co obhajovat. Jsme nejhorší, jsme tragičtí," hřímal Mičola.

Naznačil, že z týmu se úplně vytratil baníkovský duch. Byť majitel klubu Petr Šafarčík dlouhodobě omílá fráze o budování mužstva na vlastních odchovancích, během podzimu v základní sestavě nastupovali obvykle jen dva hráči vychovaní na Bazalech. Stejně jako proti Jihlavě.

Ostrava - Jihlava: Marek fauloval ve vápně Červenku. Následnou penaltu Davora Kukece ale Jan Hanuš skvěle vychytal
Video se připravuje ...

"Chybí tu hráči kolem třicítky, přes třicítku. Pamatuju si jako mladý, že nás na tréninku chytli pod krkem a dali by mi do držky, kdybych tam nedal všechno. Vrátil jsem se do Baníku po pěti letech a jsem z toho v šoku, co se dá s klubem udělat, jak to dopadlo. Viděl jsem ještě zápas s Olomoucí, který kluci odjezdili jeden za druhého. To ale úplně vymizelo," řekl Mičola, který jako jeden z mála současných ostravských hráčů pro vrcholový fotbal v Baníku dozrál a pamatuje poslední úspěchy z minulého desetiletí.

"Ale nechci, ať to vyzní, že za všechno můžou kluci odjinud. Takový Martin Dostál přišel ze Slavie a je až neskutečné, co odvádí," dodal.

Mičola však na rovinu přiznal, že současný kádr Baníku na ligu nemá. "Není náhoda, že tu jsme vesměs samí hráči, co neměli angažmá. Ale když si toho nevážíme... Nadřeme se hrozně na gól a pak hned uděláme školáckou chybu, takhle to nejde," řekl Mičola. Baník dnes obě branky inkasoval po obrovských hrubkách. U prvního gólu byli Kukec, Lásik a Machovec, u druhého zase fatálně propadl Ježdík.

Mičola se ještě nemíní smířit se sestupem, i když je mu jasné, že už se pohybuje ve sférách čisté utopie. Podle něj musí nastat radikální řez kádrem. "Bude muset. Když si toho nevážíme a nevystupujeme jako tým. Ale já pořád věřím, že se dá ještě něco udělat," řekl Mičola.

Ostrava - Jihlava: Marek Červenka si pěkně zpracoval balon v pokutovém území. Jeho pokus ale letěl nad bránu
Video se připravuje ...

Ostrava - Jihlava: Francis Narh skluzem sejmul Adama Jánoše. Dostal červenou kartu, Ostrava dohrává v deseti
Video se připravuje ...

Ostrava - Jihlava: Další gól hostů! Mešanovič se trefil na 2:1
Video se připravuje ...

Ostrava - Jihlava: Patrik Mišák měl na noze tutovku, bránu ale netrefil!
Video se připravuje ...

Ostrava - Jihlava: Mešanovič spálil šanci! Z otočky těsně minul
Video se připravuje ...

Ostrava - Jihlava: Krejčího čistokrevný vlasťnák! Baník vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Ostrava - Jihlava: Baník inkasoval. Nerad zakončil sólo gólem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud