1. prosince 2015 • 09:25

TRUMFY na Brno z lavičky! Čím Juliš a Konaté zachránili Spartu?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho to vypadalo na překvapení kola, slovo šok by určitě bylo na místě. Favorizovaná Sparta totiž na domácím hřišti prohrávala ve druhém poločase s Brnem 0:1. Jenže pak se trenér Zdeněk Ščasný odhodlal ke střídání. Na hřiště poslal postupně útočníka Lukáše Juliše a záložníka Tiémoka Konatého. A právě tito dva výrazně pomohli Spartě k rychlému obratu.



Běžela 68. minuta utkání a fanoušci Sparty se konečně mohli radovat. Do té doby totiž zažívali muka. Hodně nečekaná, protože druhý tým Synot ligy měl na svém hřišti hosty z Brna jasně porazit. Předpoklady se ovšem nenaplnily a domácí dlouho prohrávali.

Právě v 68. minutě přišla sparťanská spása. Střídající Tiémoko Konaté, který nastoupil jen o čtyři minuty dříve místo Kehindeho Fataie, se díky své urputnosti probojoval do vápna Zbrojovky a našel Davida Lafatu . Ten míč chytře podržel a připravil nabíhajícímu Lukáši Julišovi, který vyrovnal.

Ani dvacetiletý útočník nebyl v základní sestavě, na hřiště přišel v 60. minutě, když vystřídal Petra Jiráčka. V zakončení si nicméně počínal jako zkušený mazák, brankáři Melichárkovi nedal na rozdíl od svých spoluhráčů šanci.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Brno 2:1. Domácí spasil obrat za dvě minuty
Video se připravuje ...

„Juliš má velký potenciál. Dokazuje to nejen v tréninku, ale v každém zápase, ve kterém nastoupí. Má skvělý výběr místa a věci, které se nedají naučit. Když bude dobře pracovat, tak ho čeká velká budoucnost,“ pochválil mladíka trenér Zdeněk Ščasný.

Remíza by byla každopádně pro Letenské málo. Proto útočit nepřestali a za dvě minuty mohli opět slavit. A znovu hlavně díky střídajícímu Konatému, který se uvolnil a přesným centrem našel kanonýra Lafatu. Ten si před prázdnou brankou s míčem věděl rady.

„Po příchodu Konatého jsme konečně začali útočit po pravé straně, Kehinde Fatai byl jen u dvou věcí, které si vybavuji. Konaté to výrazně oživil,“ mnul si ruce Ščasný. Přesto nepopřel, že by mohl Konaté v zimě odejít. Zájem má údajně Mladá Boleslav.

Sparta tedy nakonec úkol splnila, Brno porazila 2:1. Hlavní zásluhu na tom kromě tradiční opory Davida Lafaty měli náhradníci. Tiémoko Konaté i Lukáš Juliš sehráli v utkání zásadní roli, přestože ani jeden z nich neodehrál více než 30 minut.

Sparta - Brno: Lafata rybičkou dostal Spartu do vedení 2:1
Video se připravuje ...

O vyrovnání se postaral náhradník Lukáš Juliš
O vyrovnání se postaral náhradník Lukáš Juliš

Sparta - Brno: To je náhradník! Juliš vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud