1. prosince 2015 • 15:31

Kouč Korytář má v Baníku důvěru. Tým povede i proti Spartě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Baníku Ostrava Radomír Korytář se těší i nadále důvěře vedení. Klub ho podržel ve funkci také po třinácté porážce z patnácti utkání a beznadějně poslední tým tabulky, který za podzimní část nastřádal pouhé čtyři body, povede i v dalším ligovém utkání v neděli proti Spartě.



I když Baník neprohrál pouhé dva z patnácti podzimních zápasů a každým kolem se více přibližuje sestupu do druhé ligy po padesáti letech, vedení klubu změnu na postu kouče nemá v plánu.

"Trenér Radomír Korytář zůstává u ligového týmu a má důvěru vedení klubu. Nyní se soustředíme na závěrečné utkání podzimu proti Spartě. Případnými personálními změnami se budeme zabývat až po odehrání posledního zápasu letošního roku," řekl mluvčí klubu Tomáš Svoboda.

Korytář už několikrát na přímý dotaz odvětil, že sám z boje utíkat nebude. Teprve po sobotní porážce 1:2 s předposlední Jihlavou ale poprvé připustil, že ve stávající podobě kádr na nejvyšší soutěž nemá. "Nějaké řešení v hlavě nosím, ale nejprve si musíme sednout s vedením a domluvit se, jaká strategie bude pro jaro," řekl Korytář.

Paradoxně před rokem majitel klubu Petr Šafarčík odvolal po úspěšném podzimu z postu hlavního kouče Martina Svědíka, který uhrál 22 bodů a s mužstvem přezimoval na pátém místě. Od jeho odchodu Ostrava pod trenérem Petrem Frňkou a následně Korytářem v 29 zápasech dvacetkrát prohrála a pouze ve dvou případech si připsala plný počet bodů.

Baník se ziskem čtyř bodů vstoupil do historie a stal se druhým nejhorším mužstvem první poloviny soutěže po Dukle,která v patnácti kolech ročníku 1994/1995 získala jen dva body.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Jihlava 1:2. Kukec zahodil penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud