6. prosince 2015 • 20:45

Blíží se prodej Baníku! Majitel Šafarčík už se loučil s hráči

Autor: iSport.cz, riš, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbalovém Baníku Ostrava se chystá změna majitele. Podle informací deníku Sport se stávající vlastník klubu Petr Šafarčík před nedělním utkáním se Spartou (0:1) rozloučil v šatně s hráči. Poslední tým Synot ligy by měl převzít Václav Brabec, podnikatel z Havířova. K definitivnímu uzavření obchodu by mohlo dojít už příští týden.



Po utkání se Spartou odcházeli hráči Baníku opět se svěšenou hlavou. Prohra 0:1 (byť po velmi dobrém výkonu) znamanela, že výběr trenéra Radomíra Korytáře končí ligový podzim jako beznadějně poslední tým s pouhými čtyřmi body na kontě. Na jaře by se musel stát zázrak, aby slavný klub z Ostravy nespadl do druhé ligy.

Potřebnou vzpruhu zdeptanému klubu by mohla přinést změna majitele. Deník Sport už v půlce listopadu informoval o tom, že Petr Šafarčík hledá nového vlastníka a měl by jim být Václav Brabec. 

Jednání Šafarčíka s podnikatelem z Havířova a vlastníkem řady dopravních společností podle všeho proběhla úspěšně. Šafarčík podle informací Sportu před zápasem se Spartou přišel do šatny, rozloučil se s hráči a oznámil jim, že jde o jeho poslední zápas v roli majitele Baníku. Obchod by mohl být dokončen během příštího týdne, klub dohodu oficiálně oznámí nejspíš až na začátku nového roku. 

Šafarčík chtěl mít jasno do konce kalendářního roku, což se mu zřejmě podařilo. Baník trpí nedostatkem financí, který vedl k odchodu řady klíčových hráčů a znamenal velký sešup klubu, který ještě v roce 2004 slavil mistrovský titul. Na Baník zanevřely i řady skalních fanoušků, kterým se nelíbí odchod z Bazalů na nový stadion ve Vítkovících. 

Finanční trable a celková zhoršená situace klubu vedla k velkému úpadku jednoho ze symbolů regionu. „Mluvit o záchraně ligy je v této chvíli nepodstatné. Bavme se o záchraně klubové existence. Baník teď může spasit jen změna v klubovém vedení,“ prohlásil někdejší hráč, trenér i generální manažer klubu Verner Lička.

Šafarčíkovi klub patří od února 2012 a Ostrava pod jeho vedením nezadržitelně míří do druhé ligy. Na podzim v nevyšší soutěži uhrála pouze čtyři body a je beznadějně poslední. Klubu tak hrozí po 50 letech sestup z první ligy.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud