6. prosince 2015 • 21:36

Krejčí utekl rivalům: Těší nás, že jsme udělali osm bodů na Spartu

Autor: kah, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

K titulu půlmistra přidala Viktoria Plzeň i roli podzimního krále. V posledním ligovém vystoupení v tomto roce si počínala suverénně a porazila Duklu 3:0. Na Spartu si tak udržela tříbodový náskok a odstup před Mladou Boleslaví ještě zvýšila na devět.



Kdyby se počítala tzv. Krejčího tabulka, tedy od jeho nástupu do funkce kouče Viktorie, měl by západočeský klub po dvanácti zápasech náskok na první příčce o osm bodů. O tolik jich získal víc v porovnání se Spartou či Mladou Boleslaví. 

„Těší nás, že konkurenti pod námi poztráceli několik bodů, ale do konce zbývá spousta zápasů. Budeme mít těžké jaro,“ prohlásil s tím, že boj o první místo nevnímá jen jako záležitost Plzně a Letenských. Ovšem jedna věc mu dělá radost. „Na Spartu jsme udělali osm bodů. Nicméně jsme rozumní a víme, že je ve hře spousta kol a spousta bodů,“ připomněl, že mužstvo přebíral s pětibodovou ztrátou.

Jedenáctou výhru ve dvanáctém ligovém duelu pod Krejčím si připsala Viktoria proti Dukle. Už od 4. minuty vedla díky parádní trefě Tomáše Hořavy. Ve druhém poločase přidali góly Jan Baránek a Jan Kovařík. „V závěru prvního poločasu jsme přežili dvě šance soupeře, to byl klíčový moment.“

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Dukla 3:0. Mistr soupeři naložil
Video se připravuje ...

Otázku, jestli jeho tým podal nejdominantnější výkon v domácí soutěži, nechtěl příliš rozebírat. „Dukla vyloženě nestojí v devíti lidech na šestnáctce, bylo pro nás víc prostoru. Musím ji pochválit, hraje fotbal, na který se dá dívat, nepřijela sem s nějakým zanďourem.“

V základní sestavě Plzně opět nechyběli mladíci Baránek a Aleš Matějů. Poprvé je společně nasadil po boku Lukáše Hejdy a Davida Limberského pro utkání na Baníku. Od té doby neinkasovala tahle čtyřka v domácí soutěži jediný gól.

„Jsem překvapený, že nedostáváme tolik branek. Pod Pavlem ( Vrbou ) jsme víc gólů stříleli i inkasovali, teď si kluci dokázali, že se dá hrát i bez obdržených branek. Možná jsme v některých zápasech soupeře nezválcovali, ale jsme rádi za každé vítězství. Některá vítězství se nerodila lehce a základní sestava vykrystalizovala v průběhu podzimu. V závěru dostali prostor mladší hráči, chopili se toho dobře,“ chválil Krejčí.

Plzeň teď čeká ještě poslední soutěžní duel, ve čtvrtek přivítá Villarreal, ovšem s nulovou šancí na postup. V Evropě svůj úkol Viktoria nesplnila.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud