8. prosince 2015 • 23:25

Horník zpět v lize! Pomáhá Peltovi v Jablonci hledat kouče a posily

Autor: šf, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už k tomu bylo blízko jednou, ale šéf fotbalové asociace Miroslav Pelta nenašel odvahu. Poté, co se jeho projekt jabloneckých „galacticos“ zadrhnul, však kontroverzní krok udělal a angažoval Ivana Horníka, jehož v roce 2004 smetla velká korupční aféra. Horník na severu Čech nahradil Petra Doležala, jenž skončil jako generální ředitel. "Je to pravda. S Petrem Doležalem jsme se dohodli, že už nebude pokračovat ve funkci generálního ředitele,“ potvrdil pro iSport.cz šéf klubu Miroslav Pelta.



To, že se Horník v Jablonci objeví, jako první avizoval server iDnes.cz. Podle informací iSport.cz k tomu však již v tichosti došlo. Příchod kontroverzního funkcionáře Pelta sice oficiálně neoznámil, ale už je najisto ruka v rukávě. „Horníkův už v Jablonci byl a začal shánět posily i nového trenéra,“ uvedl zdroj iSport.cz.

Je to hodně pikantní spojení. Když se před lety Miroslav Pelta objevil po boku Vlastimila Košťála v pražské Spartě, bylo ve hře, že vytvoří silný tandem právě s Horníkem, jenž tamtéž úřadoval před nimi.

„Já to vidím tak, že slabá sestava vypadá jinak,“ glosoval to později Pelta. Ke spolupráci však nedošlo a oba muže rozdělily události z roku 2004. Zatímco Horník se stal symbolem korupční aféry, Peltovi navzdory pověstnému „cinklému jaru“ neublížila.

Když se Horník po pěti letech trestu mohl v roce 2012 vrátit do fotbalu, krátce působil v Chomutovu, střížkovských Bohemians i na Žižkově, kde působil už dříve jako sportovní manažer. O jeho služby však byl zájem výš.

Pelta: Horník si zaslouží druhou šanci. A škrtněte si Galacticos
Video se připravuje ...

Hlavně ve Slavii, kde ho chtěl angažovat bývalý majitel Aleš Řebíček a uvažoval o něm i nový šéf klubu Jiří Šimáně. „Velmi jsem o tom přemýšlel a došel k názoru, že by to nebyl pro Slavii špatný tip,“ řekl Sport Magazínu. Nechtěl však rozdělit slávistické fanoušky a sám Horník také nakonec pro třaskavý „přestup“ nebyl.

Vyjde sázka na Horníka?

Mezitím se už o jeho služby hlásil Pelta, který si vysnil, že Jablonec po letech znovu bude v absolutní ligové špičce. Na překážku však byla jeho funkce předsedy fotbalové asociace. Na jedné straně Pelta nutně potřeboval schopného šíbra, jímž Horník stále je, a starého známého, na něhož se může spolehnout. Na druhé straně tušil, jaký poprask by nastal. Proto se angažmá ještě neodvážil.

Poté, co se Jablonci zle nevydařila podzimní část sezony, rozhodl se Pelta pro radikální „převrat“. Vyhodil trenéra Jaroslava Šilhavého i klubového šéfa Doležala a vsadil na Horníka. Lze očekávat, že se bude snažit o jinou přestupovou politiku než velkorysý Pelta, který utrácel zbytečně mnoho peněz za hráče, kteří pak neodvedli odpovídající výkony.

V době zvažovaného příchodu do Slavie Horník plánoval angažmá kouče Jindřicha Trpišovského i několika hráčů, tedy s „partou“, s níž pracoval na Žižkově. Pohotovější byl ovšem Liberec. Teď se Horník pokusí o nový začátek u sousedů…

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud