Ondřej Škvor
9. prosince 2015 • 08:40

Pelta: Horník si zaslouží druhou šanci. A škrtněte si Galacticos

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ivan Horník se vrací do velkého fotbalu jako sportovní ředitel Jablonce. Potvrdil to Miroslav Pelta, šéf Baumitu. „Nebojím se toho, že by se mohla opakovat korupční aféra. Ta doba už je úplně jiná a spojení mé osoby coby předsedy asociace s Ivanem bude pod takovým drobnohledem, že to prostě není možné,“ prohlásil Pelta.



Ivan Horník dostal za účast v korupčním skandálu desetiletý distanc, který mu byl po polovině trestu prominut. Před Jabloncem působil v Chomutově, krátce na Střížkově a naposledy na Žižkově.

Miroslav Pelta Horníkovo angažování dlouze zvažoval a k rozhodnutí ho přiměla skutečnost, že nabídku největší postavě korupční aféry z roku 2004 dal před časem i Jiří Šimáně, nový boss Slavie.

Pelta: Horník si zaslouží druhou šanci. A škrtněte si Galacticos
Video se připravuje ...

„To byl ten rozhodující faktor. Je to největší odborník na sport v České republice a já musím sáhnout po té největší kvalitě na trhu,“ vysvětlil Pelta. „Každý si zaslouží druhou šanci. Měl průšvih, přišel trest, odpykal si ho.“

S Horníkovým příchodem prý končí éra Galacticos, tedy nákupů za velké peníze. „Musíme začít pracovat s realitou. Mužstvo bude mít jinou podobu. Jsme znovu provinční klub s jiným rozpočtem a jinou přestupovou politikou,“ řekl Pelta.

Kdo nový Jablonec po Jaroslavu Šilhavém povede? „Hledání nového trenéra je prací Ivana Horníka. Máme tip, nebude to renomovaný trenér, na úspěchy v první lize teprve čeká a v Česku ještě netrénoval,“ přiblížil jablonecký šéf.

Jasno je na pozici generálního ředitele klubu. Funkci po odvolaném Petru Doležalovi přebral Petr Flodrman.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud