13. prosince 2015 • 13:25

Steinhöfer, Paixao i Litsingi KONČÍ ve Spartě. Když si něco najdou

Autor: kub, dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Další šok v poháru! Končí Sparta i Teplice, Plzeň jde dálDalší šok v poháru! Končí Sparta i Teplice, Plzeň jde dálFOTO: Michal Beránek SPORT

    Kádr Sparty čekají během ligové pauzy zásadní změny. „Jsou tady hráči, kteří by měli v zimě kádr opustit. Ti, kteří nenaplnili naše očekávání, musejí odejít, respektive s nimi nemůžeme počítat,“ řekl kouč Zdeněk Ščasný. Podle informací Nedělního Sportu jde o obránce Markuse Steinhöfera, záložníka Franciho Litsingiho a útočníka Marka Paixaa. „Ale třeba neodejdou, protože nic neseženou a mají u nás pořád smlouvu,“ dodal Ščasný. 

  • Josef Hušbauer

    (záložník, 25 let)

    V ročníku 2013/14 byl zvolen nejlepším hráčem Synot ligy a také nejlepším střelcem celé soutěže. Jeho životní sezona mu vynesla angažmá v italském Cagliari. V Serii A se však 25letý záložník neprosadil a vrátil se na Letnou. Na svou formu z mistrovské sezony už nedokázal navázat a stal se pro kouče Ščasného nepotřebným. Jeho přestup do Slavie je na spadnutí.

  • Marco Paixao

    Posila Sparty si věří. Chci dát v lize 30 gólů, říká střelec Paixao
    Video se připravuje ...

     (útočník, 31 let)

    Velké zklamání. Přisel z Polska s vizitkou kanonýra. Před sezonou se nebál nahlas říct, že chce vstřelit 30 gólů. Jenže zatímco v přípravě se mu dařilo, v lize odehrál v rudém dresu pouze 134 minut a ani jednou se nezapsal mezi střelce. Během podzimu se navíc zranil.

  • Markus Steinhöfer

    Sparta - Ostrava: Skvělá akce Markuse Steinhöfera a šance Bořka Dočkala
    Video se připravuje ...

    (obránce, 29 let)

    Stejně jako Paixao nenaplnil očekávání, která do něj byla vkládána. Na pravém kraji obrany měl nahradit Pavla Kadeřábka, ale nakonec musel přijmout roli náhradníka a na beka zamířil defenzivní záložník Lukáš Mareček. Na podzim byl pětkrát stažen ze hřiště už o přestávce.

  • Franci Litsingi

    Sparta - Bohemians: Gól Franciho Litsingiho na 3:0
    Video se připravuje ...

    (záložník, 29 let)

    Konžského fotbalistu si trenér Zdeněk Ščasný přivedl z Teplic, kde spolu působili. Jenže za celý podzim odehrál osm zápasů, ve kterých si připsal 210 minut a jeden vstřelený gól. Více než výkony na hřišti zaujal pozornost svými problémy v soukromí, když mu začal hořet byt, či vyřizoval přes tři týdny záležitosti s pasem v Kongu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud