Michal Koštuřík
15. prosince 2015 • 10:48

Zkáza Baníku! Prodej drhne a hráči jsou dva měsíce bez výplat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné světlo na konci tunelu. Zatím ne. Prodej ostravského Baníku se zadrhl, podnikatel Václav Brabec se na odkupu akcií se stávajícím bossem Petrem Šafarčíkem nedohodl. Podle informací Sportu jsou navíc hráči a realizační tým dva měsíce bez výplat! Zkáza slavného klubu pokračuje volným pádem. Přesto má Šafarčík vizi, že za sedm let bude hrát o evropské poháry.



V lednu odstoupí z pozice předsedy představenstva nejhoršího celku Synot ligy. „Jsme ekonomicky v bodě nula, a to považuju za velký úspěch. Tím končí moje mise,“ prohlásil Petr Šafarčík v rozhovoru pro DVTV. Fanoušky nenáviděný šéf Baníku měl i další povedené hlášky. Třeba tu o slovech Miroslava Pelty, předsedy FAČR. „Řekl, že pokud se mi podaří najít v této situaci investora, tak mi postaví pomník za zásluhy o český fotbal,“ tlumočil Šafarčík.

Co bude s Baníkem? Padne až na dno? Nejchmurnější vize jsou stále reálnější. Prodej klubu do rukou podnikatele Václava Brabce už není tutovkou, jak se jevil ještě před pár dny. Obě strany se údajně na transakci prozatím nedohodly. „Jednání se vedou na více frontách. Snažím se do konce ledna, aby některá z variant byla úspěšně dotažena,“ nechal se slyšet Šafarčík. Jeho věty se dají přeložit tak, že uzavření obchodu s Brabcem není momentálně žhavou záležitostí.

Ostravský boss tvrdí, že dokázal klub oddlužit. Z minus 200 milionů korun se prý dostal na nulu. Úplná pravda to není, Baník dnes dluží hráčům, trenérům a zaměstnancům klubu. Výplaty údajně nechodí od října, situace je vyhrocená. „Dovedu si představit, že by se našel šíbr, který přijde a řekne: Za tolik a za tolik zařídím, že se Baník zachrání v lize. Ale myslím, že by to nedokázal,“ uvedl Šafarčík s vědomím, že Korytářův soubor trčí na dně tabulky s ubohými čtyřmi body.

U očekávaného sestupu už stávající šéf nebude. Nejvyššího postu se po Novém roce vzdá. „Neodcházím uprostřed bojů,“ tvrdil. „Vyhodnotil jsem si situaci, že budu Baníku prospěšnější v jiné roli než jako předseda představenstva. Podařila se mi zásadní věc: zachránit klub před bankrotem, dále byly ve hře značka, stadion na Bazalech a hráčský kádr. To všechno se povedlo zachránit,“ obhajoval se.

Nebyl by to Šafarčík, aby nelakoval budoucnost na růžovo. Obroda Baníku podle něj přijde a nebude to zas tak dlouho trvat. „Jednáme s novým vedením statutárního města Ostravy o programu, který se jmenuje Vize 2022. To je rok, kdy Baník bude slavit 100 let od založení,“ nastínil. Společným úmyslem je, aby v té době Ostrava atakovala pohárové příčky a hrála na špici tabulky nejvyšší soutěže. „Reálné to určitě je. Ročník 1996 má potenciál, aby přivedl Baník nahoru,“ sdělil.

Bohemians – Ostrava: Výbuch frustrace! Baníkovci se hádali a strkali navzájem
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Sparta 0:1. Hostům pomohl Pavlenkův kiks
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Ostrava 3:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud