16. prosince 2015 • 05:00

Petržela: Baník? Podobné jako Zenit, láká mě práce s mladými

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baník Ostrava je v Synot lize na odpis. Známý kouč Vlastimil Petržela, jenž nyní vede Vlašim ve druhé lize, ale neskrývá, že by se mu návrat do nejvyšší soutěže na lavičce Baníku zamlouval. „Zachraňovat nemožné ale neumím,“ říká v rozhovoru pro deník Sport.



Žádné mazání medu o možné záchraně, kouč se staví čelem k tvrdé realitě a reálné hrozbě sestupu. Přesto by ho Baník lákal. Vyzkoušel by si tam po letech práci, kterou měl v ruském Zenitu Petrohrad.

Neznalý člověk teď jen zakroutí hlavou. V čem by se mohl finančními problémy zmítaný Baník podobat slavnému klubu s naditou pokladnicí? Třeba v tom, že by Baník vsadil na své odchovance. „V Zenitu Petrohrad jsem také stavěl nové mužstvo z mladých hráčů. V Bohemce také. To mi dává smysl, ale je to zatím jen taková vize,“ říká Petržela.

K dohodě zatím zdaleka nedošlo a on má platný kontrakt ve Vlašimi. „Práce s mladými, to je pro mě to nejlepší,“ říká s nadšením.

I když by ho návrat mezi elitu po osmi letech docela lákal, na srdci mu leží i osud jeho současného zaměstnavatele. „Mám ve Vlašimi nadstandardní vztahy, vždy se ke mně chovali báječně a rozuměli jsme si po všech stránkách. Kdybych odešel, bylo by to pro mě těžké, protože jsem si tam zvykl a jsem tam šťastný,“ dodává Petržela.

Celý rozhovor s Vlastimilem Petrželou čtěte ve středečním deníku Sport. Elektornickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE » 

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud