16. prosince 2015 • 15:00

Hušbauer jde ze Sparty do Slavie. Fanoušky zdraví z New Yorku!

Autor: iSport.cz, sh, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Razantní zkvalitňování kádru fotbalové Slavie začíná. Pražský klub oznámil jméno první velké zimní posily. Do Vršovic míří záložník Josef Hušbauer. Pětadvacetiletý hráč přichází ze Sparty, největšího slávistického rivala, kde na podzim nedostával tolik příležitostí. V Edenu podepsal smlouvu do června 2019, Sparta podle informací deníku Sport vyinkasovala od Slavie okolo 15 milionů korun.



Hušbauer přesun k největšímu pražskému rivalovi potvrdil vzkazem ve videu. Šikovný středopolař je momentálně na dovolené v New Yorku, odkud poslal vzkaz fanouškům svého nového klubu.

"Zdravím z New Yorku. Chtěl bych popřát všem slávistickým fanouškům šťastné a veselé Vánoce a hezký Nový rok. Věřím v úspěšnou společnou budoucnost," prohlásil sparťanský odchovanec. 

Odchod svého hráče oznámila i Sparta na svých internetových stránkách. Hušbauer v sezoně 2013/2014 pomohl k mistrovskému titulu, stal se nejlepším střelcem a hráčem celé sezony. Svými výkony se dostal do reprezentace a vykopal si angažmá v Itálii.

Během půlročního hostování v Cagliari se ale vůbec neprosadil a v zimě 2015 se vrátil na Letnou. Ani tady ale nedokázal navázat na výkony, které ho zdobily v jeho nejlepší sezoně kariéry. Do zápasů zasahoval většinou jen jako náhradník, během ligového podzimu pouze dvakrát odehrál celé utkání.

"Půl roku jsem byl v Itálii, kde to nevyšlo. Teď jsem byl půl roku ve Spartě, která mi taky tolik šancí nedala. Takže věřím, že ve Slavii příležitost chytnu a bude se mi dařit. Chtěl bych Slavii pomoci hrát poháry, protože věřím, že na to má," prohlásil Hušbauer pro slávistický web.

Hráč, který prošel Žižkovem či Baníkem Ostrava, si nyní vyzkouší další zajímavou štaci, Pikantní v tom, že jde o tým největšího sparťanského soupeře. Hušbauer je prvním mužem, který do týmu Dušana Uhrina putuje na začátku zimní pauzy.

"Josef Hušbauer je kvalitní ofenzivní hráč. Měl velmi vydařenou sezonu, kdy dal v lize osmnáct gólů a celkově má na svém kontě 40 ligových branek, což je na záložníka hodně. Já pevně věřím, že nám pomůže," uvedl na klubových stránkách slávistický trenér Dušan Uhrin.

Slavia se po příchodu nových čínských majitelů netají vysokými ambicemi a v posilování během přestupového termínu téměř jistě bude ješětě pokračovat.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud