17. prosince 2015 • 04:30

Z Baníku do Sparty, pak do Slavie. Hušbauer prošel už PĚT klubů

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, kde všude už hrál Josef Hušbauer v české lizePodívejte se, kde všude už hrál Josef Hušbauer v české lizeFOTO: Koláž iSport.cz

    Že udělal Josef Hušbauer přestupem ze Sparty do Slavie riskantní krok? S tím na 25letého záložníka nechoďte. Za sebou totiž už jeden velký přesun má. V roce 2011 se z Baníku Ostrava vrátil po třech letech putování českými kluby zpátky na Letnou. Během této krátké chvíle stačil projít čtyřmi ligovými celky. Podívejte se, kde všude v České republice nová akvizice sešívaných působila.

  • Viktoria Žižkov

    Josef Hušbauer (vlevo) v dresu Žižkova v zápase s Kladnem, vpravo padá David BartekFoto Pavel Mazáč (Sport)

    2008 až 2009

    16 zápasů/0 branek v lize

    Do pražského klubu se Hušbauer dostal, když mu bylo 18 let. Viktoria si ho vytáhla z juniorky Vysočiny Jihlava. Na Žižkově vydržel sotva rok, odehrál 16 soutěžních zápasů, vstřelil si vlastní gól. Po sestupu Viktorie přišlo další stěhování.

  • FK Příbram

    Josef Hušbauer odehrál za Příbram jednu sezonuFoto Pavel Mazáč (Sport)

    2009 až 2010

    22 zápasů/4 branky v lize

    U Litavky odehrál 22 ligových zápasů, ve kterých nastřílel čtyři branky. Ve středočeském klubu si udělal Hušbauer jméno především poté, co se v dubnu 2010 v utkání proti Českým Budějovicím přiznal k teči, kterou rozhodčí přehlédl. Jihočeši z následné akce vstřelili gól. Po roce odešel do Baníku Ostrava, který tehdy skončil v lize na třetím místě.

  • Baník Ostrava

    Josef Hušbauer v dresu Baníku v zápase proti Spartě v sezoně 2010/2011Foto Barbora Reichová (Sport)

    2010 až srpen 2012

    26 zápasů/3 branky v lize

    S ostravským klubem poprvé v kariéře nakoukl do evropských pohárů a dokonce se v nich zapsal jednou mezi střelce. V Ostravě nastupoval Hušbauer pravidelně a ještě v 1. kole nové sezony se zapsal mezi střelce. V dalším utkání se ovšem nevešel do základní sestavy a nechal se slyšet, že chce odejít, protože necítí důvěru nového trenéra Pavla Malury.

  • Sparta Praha

    Ve Spartě prožil Josef Hušbauer životní sezonuFoto Michal Beránek (Sport)

    2012 až 2015

    97 zápasů/33 branek v lize

    Ze všech možných nabídek vybral Hušbauer tu od Sparty a po ročním angažmá v Baníku se stěhoval do Prahy k velkému rivalovi. V rudém dresu se postupně rozehrál k životní formě, kterou předvedl v ročníku 2013/14. S týmem získal treble, stal se 18 góly nejlepším střelcem ligy a také nejlepším hráčem celé sezony.

  • Slavia Praha

    Fotbalový záložník Josef Hušbauer v dresu SlavieFoto www.slavia.cz - Michal Býček

    2015 - ?

    Po své životní sezoně zamířil Hušbauer do italského Cagliari, kde se ale vůbec neprosadil a po půl roce se vrátil se zpět na Letnou. Jenže úspěšný comeback se nekonal. Z Hušbauera se stal náhradník, který paběrkoval či hrál pouze v českém poháru. Když tedy přišla nabídka od největšího rivala ze Slavie, neváhal, a podepsal smlouvu do roku 2019.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud