17. prosince 2015 • 04:55

Naštvaný Němeček: Sparťan do Slavie? Nepřípustné, co klubismus?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci svůj názor na přestup Josefa Hušbauera ze Sparty do Slavie už vyslovili, jak se ale staví k pikantnímu transferu bývalé klubové ikony? „Nepřípustné,“ zlobí se například někdejší sparťanský záložník Václav Němeček, který se Spartou získal pět mistrovských titulů. „Mně to vůbec nevadí,“ říká naopak Peter Herda, bývalý záložník Slavie.



„Aby odešel sparťanský odchovanec, který se prosadil i v A týmu, do Slavie, je pro mě nepřípustné!“ zlobí se bývalý záložník Sparty Václav Němeček. Ten prý chápe Hušbauerovu složitou situaci po nevydařeném angažmá v Itálii, ale přestup k hlavnímu městskému rivalovi neschvaluje.

To Peter Herda si libuje. Slavia prý přesně takového hráče postrádala. „Je to dobrý fotbalista a Slavii může jenom pomoci, střelce, rozehrávače vysloveně potřebuje, takový typ v sestavě není,“ řekla bývalá ikona sešívaných.

Němečka prý trápí, jak se z českého fotbalu vytrácí klubismus, který dříve panoval. „I kvůli tomu fanoušci nechodí na stadiony,“ myslí si.

Herdu ale Hušbauerova sparťanská minulost vůbec neirituje. „Vůbec mi nevadí, že vyrostl ve Spartě, než aby v ní trčel, je lepší ukázat své kvality jinde,“ řekl v anketě deníku Sportu.

Přímé přestupy mezi pražskými rivaly nejsou neobvyklé. V minulosti ze Sparty zamířili do Slavie Patrik Berger, Bekim Balaj, Martin Juhar nebo Simon Deli. Ze Slavie se na Letnou zase přesunuli například Vladimír Labant či Matúš Kozáčik.

Velké téma o přestupu Josefa Hušbauera ze Sparty do Slavie najdete ve čtvrtečním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud