Stanislav Hrabě
18. prosince 2015 • 13:42

Hušbauer lehce dělí Slavii. Posilu za 12 milionů řeší (nejen) fanoušci

Vstoupit do diskuse
0
  • Vrátí se Josef Hušbauer po přestupu do Slavie zpátky do špičkové formy?Vrátí se Josef Hušbauer po přestupu do Slavie zpátky do špičkové formy?FOTO: Koláž iSport.cz

    Pomalý, z formy, nehodí se do moderního dynamického fotbalu, bude jenom přítěží. Přestup Josefa Hušbauera vyvolává ve slávistickém táboře různé náhledy, jež jeho výběr zpochybňují. Výhrady se objevují i proti ceně, není ani jisté, jak ho skutečně přijmou fanoušci červenobílých. Zda mu odpustí, že rodák z Hradišťka vyrostl v rudém letenském prostředí. Na druhé straně je však vítán. Nejen vedením klubu, které přirozeně obhajuje vloženou investici, ale i částí příznivců. Deník Sport mapuje počátek angažmá exsparťanského záložníka v Edenu, kam podle aktualizovaných informací přišel za 12 milionů korun. Co se všechno v souvislosti s Hušbauerovým přestupem řeší?

  • Trenér se na něho těší

    Trenér Slavie Dušan Uhrin věří, že Hušbauer v novém působišti znovu ožijeFoto ČTK

    Není snad horší situace, než když trenérovi přivedou drahého hráče proti jeho vůli, jehož nechce a nechodí se mu do koncepce. To v případě Hušbauera v žádném případě neplatí. Slávistický kouč Dušan Uhrin mladší se ještě před uzavřením přestupu na slibovanou posilu těšil. „Hušbauer je kvalitní ofenzivní hráč a pevně věřím, že nám pomůže,“ prohlásil. Pečlivý výběr potvrdil i ředitel klubu a vedoucí sportovní rady, která posily vybírá. „Jde nám o to, aby hráč zapadl do naší koncepce,“ odůvodňoval, proč sáhla Slavia do sparťanského kádru pro Hušbauera. Trenér Uhrin nepřímo přislíbil, že postaví mužstvo tak, aby střelecké kvality nové tváře byly zužitkovány. "Už záleží jen na mně, jestli ho připravíme nebo ne," uvedl Uhrin.

  • Čekání na paliče z dálky

    Josef Hušbauer ve sparťanském dresu? To už je minulost.Foto Michal Beránek (Sport)

    Třiadvacet gólů vstřelila Slavia soupeřům v podzimních duelech. Uhodnete, kolik jich bylo střelou z větší vzdálenosti za hranicí pokutového území? Jediný – v derby se Spartou se trefil z 25 metrů Jaromír Zmrhal. A nešlo o nechytatelnou pumelici, brankář David Bičík si gólovou trefu dodnes vyčítá. Bývalí slávističtí šutéři Peter Herda a Luboš Kubík se shodují, že dalekonosného střelce současný tým nemá. O takové zakončení se pokouší nejvíc mladíček Tomáš Souček, vypálit kromě Zmrhala umí ještě Milan Škoda, ale ten má především za úkol dobíjet protivníka z pokutového území. Hušbauer s perfektním nákopem ale hlavně s povahou střelce je vítanou posilou. "Dokáže vystřelit ze střední i větší vzdálenosti, takového hráče nynější Slavia vysloveně postrádá," tvrdí Kubík.

  • Předražený, či levný?

    Josef Hušbauer pózuje po svém přestupu ze Sparty s dresem SlavieFoto slavia.cz/Michal Býček

    O peníze jde až na prvním místě – pravidlu současné doby ani fotbal neunikl. Dle aktualizovaných informací deníku Sport zaplatila Slavia za sparťanskou posilu 12 milionů korun (původně se spekulovalo o 15 milionech), částku, v českých poměrech dosti vysokou. A boss slávistického klubu Jiří Šimáně mnohokrát zdůraznil, že nehodlá rozhazovat. „Za kvalitu jsem ochoten zaplatit,“ prozradil ovšem v rozhovoru pro Magazín deníku Sport s tím, že by v zimě chtěla Slavia přivést dva top hráče. Vše nasvědčuje, že jedním z nich je Hušbauer. Má výborné CV: reprezentant, nejlepší střelec ligy 2013/2014, je v ideálním věku 25 let. Jeho hodnota však nevydařeným angažmá v italském Cagliari dosti poklesla. Vyplatí se Slavii?

  • Klubismus se už tolik nenosí

     
    Choreo v podání fanoušků Slavie při derby se SpartouFoto Michal Beránek (Sport)

    Je odchovancem Sparty, v rudém dresu zářil a dostal se až do české reprezentace. V lednu 2014 prohlásil, že by do Slavie nikdy nešel. Hodně citlivé téma pro pevné fanouškovské jádro. „Mně osobně to nevadí,“ prohlašuje Martin Krob, předseda Odboru přátel. „Každý je někoho odchovanec a klubismus se až na naprosté výjimky už tolik nenosí,“ dodává. A podle jeho názoru stejně budou na Hušbauera pohlížet i ostatní. Odpustí mu cokoli, ovšem pod podmínkou, že bude hrát dobře. Právě propad při angažmá v Itálii a to, že po návratu do Sparty se do bývalé formy nedostal, může být potíž. Když se neprosadí, snadno se připomene jeho sparťanská minulost.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud