23. prosince 2015 • 09:10

Slavia dál loví. Pavlenka je blízko, Tvrdík vyloučil návrat Pekharta

Autor: jp, riš, sh, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Baníku to řídne, ve Slavii houstne. Viz Jiří Pavlenka. Kromě návratu hostujících hráčů z Ostravy do Edenu má teď velmi blízko přestupu do sešívaného dresu třiadvacetiletý brankář. Podle informací Sportu je bývalý reprezentant do 21 let těsně před podpisem smlouvy ve Slavii. Člen dozorčí rady Slavie a zástupce čínského majitele Jaroslav Tvrdík vyloučil, že by se klub zajímal o Tomáše Pekharta z Ingolstadtu.



Ke stvrzení Pavlenkova přestupu by prý mohlo dojít během následujících dní. Byl by to už druhý větší nákup vršovického klubu po záložníkovi Josefu Hušbauerovi , kterého přetáhli červenobílí z rivalské Sparty za dvanáct milionů korun.

Zatím tedy Slavia skutečně plní svoje sliby. Má miliony a chuť posilovat. Pavlenka už byl s přesunem do Edenu spojován v minulém přestupním okně, mluvilo se také o zájmu Jablonce.

Spekulace ale utichly a brankář zůstal jako jeden z posledních pilířů v potápějícím se Baníku. Tomu ale ani oddaný Pavlenka během minulého podzimu příliš nepomohl, mužstvo se s pouhými čtyřmi body krčí na posledním místě tabulky a míří do druhé ligy.

Po odchodu ofenzivního záložníka Davora Kukece do Teplic tak ostravský celek opouští jedna z posledních jistot. Pavlenka by měl ve Slavii konkurenci především v Martinu Berkovcovi , který na podzim nechyběl ani minutu a připsal si šest čistých kont.

Pekhart do Slavie nepatří, napsal Tvrdík

Do Slavie se měl údajně také vrátit na hostování útočník Tomáš Pekhart z Ingolstadtu. Což by byl velice pikantní přestup. Slávistický odchovanec totiž krátce působil i ve Spartě, která mu přirostla k srdci, což několikrát veřejně ukázal.

Už při působení v Německu Pekhart Spartu na dálku podporoval, hlavně přes svůj účet na Twitteru. A to fanouškům Slavie hodně vadí. Právě na twitteru už mezi nimi začala velká diskuze a většina si Pekhartův návrat nepřeje.

Člen dozorčí rady Slavie a zástupce čínského majitele Jaroslav Tvrdík ale fanoušky uklidnil. „Posily navrhuje sportovní rada, pak akcionáři. Dnes jsem schvaloval další posilu, ale tohle jméno tam nestálo. V klidu,“ napsal jednomu z příznivců. Ve středu ráno navíc znovu zopakoval, že do Slavie opravdu Pekhart nezamíří. „Je to dobrý hráč, ale do Slavie nepatří. A nepřijde,“ zdůraznil Tvrdík.

Ostrava - Sparta: Pavlenkova megahrubka. Daroval gól Lafatovi
Video se připravuje ...

Ostrava - Olomouc: Úžasný zákrok Jiřího Pavlenky proti Jakubu Plškovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud