Michal Koštuřík
29. prosince 2015 • 11:30

Liberec touží po Mešanovičovi, ten by ho bral. Nezmar chce i Jánoše

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podepsanou smlouvu s Jihlavou z dovolené do Česka nepoveze. S novou dohodou nechvátá, nabídka z Liberce je pro útočníka Murise Mešanoviče (25) lákavá. „Párkrát jsem mluvil s trenérem Trpišovským. Řekl mi, že o mě má zájem,“ nebrání se odchodu z Vysočiny. Jeden z nejlepších hráčů podzimní části Synot ligy chce svou kariéru posunout vpřed. Nejlépe už tuhle zimu.



Dny volna mu pomalu končí a nejbližší budoucnost Murise Mešanoviče je stále v mlze. Jsou tři varianty. Buď pracovitý snajpr na vrcholu formy prodlouží kontrakt s Jihlavou a dohraje za ni sezonu, anebo přestoupí do Liberce. Jistou možností zůstává i odchod do ciziny. „Nezáleží jen na mně,“ hlásí Mešanovič z rodné Bosny. „Uvidíme, jakou za mě pošle Liberec nabídku a jestli na ni Jihlava kývne. Zatím byly jen náznaky,“ líčí situaci.

Příbram - Jihlava: Gól Murise Mešanoviče na 4:1
Video se připravuje ...

Pro Liberec je střelec osmi podzimních branek jednou ze zimních přestupových priorit. „Je to náběhový i soubojový typ útočníka, takového v kádru nemáme. Můžu potvrdit, že o něj máme zájem,“ říká sportovní manažer Jan Nezmar.

Podle informací Sportu bude Jihlava žádat finanční kompenzaci a hráčskou náhradu. Ve hře by měli být nizozemský útočník Kevin Luckassen (22) a obránce Miloš Karišik (27). „Zatím to není specifikované, takže nemůžu říct, že je Mešanovičův přestup blízko,“ podotýká Nezmar.

Nezmar chce i Jánoše

Nejen střelec Muris Mešanovič. Také Adam Jánoš by mohl v zimě nabrat z Jihlavy směr Liberec. Rtuťovitý záložník je podle informací Sportu rovněž v centru zájmu celku, který je v tabulce Synot ligy po podzimní části na čtvrtém místě a v Evropské lize do poslední chvíle bojoval o postup ze skupiny. „Zaujal nás, trenéři s těmito typy hráčů rádi pracují,“ potvrdil liberecký zájem o třiadvacetiletého fotbalistu sportovní manažer klubu Jan Nezmar.

Jánoš se z hostování na Vysočině vrátil do Sparty, ale místo v užším kádru trenéra Zdeňka Ščasného nejspíš znovu nezíská. Proto má Liberec šanci, že mladého záložníka uloví. „Je to věc lednových jednání,“ dodal Nezmar k možnému posílení kádru.

Trenér Jindřich Trpišovský se však v bosenském dravci zhlédl. A dělá v rámci svých kompetencí maximum pro jeho příchod. „Pro mě je to komplexní útočník, kéž by bylo takových víc,“ prohlásil.

Samotný hráč proti návratu na sever Čech (dříve působil v Jablonci) rozhodně nic nenamítá. „Liberec má dobrý tým, hraje o Evropu. Nebránil bych se tomu,“ bere rýsující se angažmá. Aktuálně ale platí, že se bude čtvrtého ledna hlásit na začátku zimní přípravy v Jihlavě.

Tam má do léta kontrakt. Pokud před startem jara nepodepíše nový, klub ho bude chtít prodat. Že by dohrál sezonu na Vysočině a odešel v létě, to je podle šéfa FC Vysočina nereálné.

„Dostali bychom za něj pouze tabulkové odstupné,“ nehodlá František Vaculík na svém klenotu prodělat. Jihlavě by se líbilo, kdyby Mešanovič prodloužil smlouvu a posléze přestoupil za solidní ranec peněz. Pravděpodobnější však je, že stěžejní hráč mužstva zmizí novému kouči Michalu Hippovi z kádru už během zimní pauzy.

„Měl jsem dobrý podzim a určitě bych se chtěl někam posunout,“ vzkazuje „Meši“, jehož by měl na hrotu jihlavského útoku nahradit zkušený Pavel Dvořák. Oba čeká za pár dní seznámení s novým koučem – Slovákem Hippem. „Překvapilo mě to, vůbec ho neznám,“ reaguje Mešanovič na informaci Sportu o chystaném příchodu slovenského experta.

Jihlava - Brno: Melichárek sundal Mešanoviče, penaltu pak málem chytil
Video se připravuje ...

Jihlava - Dukla: Patička Murise Mešanoviče
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud