Tomáš Podvín
1. ledna 2016 • 05:00

Velká jména o „nové“ Slavii: Bude fungovat? A co Hušbauer?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ambiciózní projekt pražské Slavie pod křídlem čínských majitelů nenechává nikoho chladným. Fanoušci společně s bývalými hráči „Červenobílých“ věří, že jejich milovaný tým zahájí působivý restart. Ze sparťanského tábora je pak často slyšet respekt a očekávání. Jak „novou“ Slavii hodnotily fotbalové osobnosti na Silvestrovském derby?



Beránek: Bude to chvíli trvat

Bývalý slávistický hráč a ještě donedávna její hlavní trenér Miroslav Beránek má ze změny majitelů a nového projektu pražského klubu velkou radost. „Jednoznačně to vítám,“ kýve hlavou.

„Pozoruji to jako slávistický fanoušek a vím, že to chvíli bude trvat. Jsem ovšem přesvědčený, že postupně se Slavia dostane zase až na špičku,“ dodává zkušený kouč, který vedl ve své bohaté kariéře Slavii z pozice trenéra hned třikrát.

Kozel: Věřím, že Slavia bude mezi nejlepšími

Ve Slavii zažil dlouhé roky jako hráč, poté vedl i její béčko jako trenér. Několikrát se dokonce spekulovalo, že by mohl Luboš Kozel opustit lavičku Duklu a převzít slávistické áčko. Přestože k tomu nedošlo, Kozla změny ve Slavii hodně těší.

„Mám z toho velkou radost, protože Slavia podle mně historicky patří mezi nejsilnější kluby v republice,“ tvrdí Kozel. „Věřím tomu, že ty poslední změny ji přinesou nejdříve ekonomickou stabilitu, poté i sportovní, a že bude opět patřit mezi nejlepší kluby v Česku,“ dodává.

Luboš Kozel: Věřím že se Slavia po změně majitele dostane na vrchol
Video se připravuje ...

Řehák: Jsme v poločase

Změny ve Slavii se výrazně dotkly také jejího „srdcaře“ Pavla Řeháka, který momentálně vede v pražském klubu juniorku. „Zatím jsme v poločase, ale majitelé se pochopitelně snaží tým posílit. Věřím, že se jím to podaří a že se bude blýskat na mnohem lepší zítřky,“ libuje si.

Jak Řehák jako velký slávista hodnotí příchod Josefa Hušbauera ze Sparty? „Vidím to svýma očima, ale je to rozhodnutí majitelů a představitelů klubu a já to musím respektovat,“ říká.

Novotný: Hráči potřebují čas

Zástupce sparťanského tábora, legendární držitel čtrnácti ligových titulů Jiří Novotný, si nemyslí, že Slavii půjde vše hned. „Jedna věc je, že má za sebou silný magnát v čínských majitelích a dostatek peněz na posily, což už využívá. Možná to ale bude trvat, protože ti hráči potřebují čas na to, aby se sehráli,“ tvrdí.

„Je tady každopádně šance, že to Slavii klapne,“ dodává Novotný a hodnotí i přestup bývalého sparťana Josefa Hušbauera. „Pepa ve Spartě bohužel nenastupoval a rozhodl se pro Slavii. Posílil konkurenta, ale já to beru tak, že to je fotbalový život,“ říká.

Jiří Novotný: Sparta ukázala v Evropě sílu, ale zisk titulu bude těžký
Video se připravuje ...

Minuta ticha za Srníčka. Otevřel brány do Anglie, zaznělo při derby
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud